Kategorier
Uncategorized

Cuckoo riskokare test – 3 grymma alternativ

Cuckoo är en av de mer populära riskokarna sett till hela världen och de börjar även bli allt mer vanliga på den Svenska marknaden och inte utan anledning. Det är en väldigt högkvalitativt märke på riskokare som levererar hög standard på riset och modellerna har ofta många funktioner. I denna artikeln djupdyker vi i Cuckoos sortiment och presenterar deras bästa modeller! 

Cuckoo CR-0631 Riskokare – Bästa Cuckoo riskokare

Bästa Cuckoo riskokare

Cuckoo CR-0631F är enligt oss en prisvärd riskokare sett till vad man faktiskt får även om den är lite dyrare än många lite mer vanliga alternativ som är populära på den Svenska marknaden. Men den levererar verkligen sett till vad den kostar, egentligen blir vi förvånade över att den inte är dyrare. 

Varför vi tycker om CR-0631

Men lite mer premium riskokare så får man mycket funktioner som vi tycker är väldigt smidiga att ha tillgängliga och inte minst väldigt bra ris! Nedan kommer vi gå igenom de funktionerna vi tycker är allra viktigast med Cuckoo CR-0631. 

En modern riskokare

Detta är en modell som är modern och har många funktioner som vi tycker väldigt mycket om. Att den har timer så man kan ställa in när den ska börja koka riset så det till exempel är klart när man kommer hem skola eller jobbet. Man får även varmhållningsfunktion som gör att riset hålls i perfekt temperatur efter det blivit färdigt om du inte kan äta det direkt. Den lagar dessutom ris väldigt snabbt, närmare bestämt på 18 minuter. För att ställa in timern eller vilket kokprogram du vill använda så gör du det enkelt på de smidiga knapparna på framsidan av riskokaren och skärmen visar tydligt vilka inställningar du valt. 

En mångsidig riskokare

Med Cuckoo CR-0631 kan du inte bara koka ris utan den kan användas till en rad andra saker. Personligen tycker jag att man kan laga gröt i den är helt fantastiskt när man kombinerar det med timern så gröten är klar redan när man stiger upp. Men du kan även laga soppor och ångkoka grönsaker eller andra tillbehör. 

Slutsats

Vi har valt CR-0631 som vår testvinnare då den är väldigt smidig att använda, har många funktioner och gör väldigt bra ris. Dessutom till ett pris som vi tycker gör den till Cuckoos mest prisvärda modell. 

Cuckoo CR-0632 – Budgetalternativ

Detta är en av Cuckoos bästsäljare som varit populär ganska länge nu! Den är väldigt pålitlig och ett perfekt alternativ för den personer vill skaffa sin första riskokare. Den är inte riktigt lika välutrustad som vår testvinnare men fortfarande ett grymt alternativ och några hundralappar billigare. 

Varför vi gillar Cuckoo CR-0632

Detta är en riskokare som är betydligt mer simpel än modellen ovan och den har bara två knappar en för att koka ris och en för varmhållningsfunktionen. Men låt inte detta lura dig, det är ändå en väldigt bra riskokare. Varmhållningsfunktionen kan hålla riset i lagom temperatur i hel 12 timmar efter riset är klart och det har inte tummats på hur bra riset blir, tvärtom så gör riskokaren perfekt ris! Innergrytan har fått en coating som gör att riset inte klibbar fast och CR-0632 är därför väldigt enkel att rengöra. Den har även fått vad Cuckoo kallar “3D-heating system” vilket innebär att värmen från riskokaren kommer från alla håll vilket höjer kvaliteten vid både kokning och varmhållning. 

Slutsats

Vill man ha en lite mer simpel riskokare som gör extremt bra ris så är Cuckoo CR-0632 för dig! 

Cuckoo CRP-LHTR0609F – Lyxalternativ

Detta är en riktig dyrgrip till riskokare och Cuckoos mest välutrustade alternativ, helt enkelt riskokarnas Rolls Royce. Denna modellen är fullpackad med den senaste tekniken och är mycket mer än en traditionell riskokare och dessutom enligt oss i en snygg och väldigt modern design. 

Varför vi gillar Cuckoo CRP-LHTR0609F

Frågan är snarare vad som inte är att gilla, detta är en produkt som är komplett och det finns absolut inget vi kan drömma upp som skulle saknas. Nedan listar vi de sakerna vi tycker är viktigast med denna lyxmodell. 

Tryckläge

Denna riskokaren har möjligheten att koka både vanligt och som tryckkokare. Du kan med ett enkelt knapptryck bestämma om den ska koka med tryck vilket ger fantastiskt klibbigt ris eller om du vill koka som vanligt och få det fluffigare. 

Induktionsvärme

Jämfört med traditionella riskokare som bara har värme i bottenplattan så sticker 0609F med att induktionsvärme. Det innebär att värmen kommer från alla håll runt grytan vilket resulterar i en snabbare kokning och ett bättre resultat som är mer konsekvent. 

Multi-funktionell

På LED displayen kan du välja mellan hela 23 olika kokprogram för alla typer av ris, gröt, soppor och möjlighet till ångkokning.

En modell för hela familjen

Detta är en modell som kan koka ganska mycket ris. 6 koppar okokat ris vilket blir 12 koppar när det är kokat. Det räcker de allra flesta medelstora familjer. 

Smart teknologi

Modellen har fått en energisparande algoritm som automatisk känner av vilken typ av ris som är i kokaren och jämför med värmen i grytan för att optimera både kokresultat och anpassa värmen så den är perfekt när du använder varmhållningsfunktionen. 

Röstkontroll

Med denna modellen får du till och med möjligheten att styra den med röstkontroll så du kan säga till den vad den ska göra. Tyvärr finns inte funktionen på Svenska men det är för de flesta inget problem då det fungerar med Engelska. Men även Kinesiska och Koreanska funkar med om du skulle kunna något av språken. 

Slutsats

Vill man ha det bästa av det bästa så är detta riskokaren för dig. Den har precis alla funktioner man kan tänka sig och den gör allt vi testat den för extremt bra! 

Kategorier
Uncategorized

Cuisinart riskokare – Test

Om man tycker att märket på riskokaren är en viktig del av valet så är Cuisinart ett grymt alternativ. Det är ett märke som är kända inom just riskokare och gör modellen som är mycket populära. Vi har valt ut deras modell CRC800E som vi tycker är deras bästa modell sett till vad den kostar och vi kommer noggrant att gå igenom den nedan! 

Cuisinart CRC800E Riskokare Test

Cuisinart riskokare

CRC800E är designad för att göra tillagning av ris så enkelt som möjligt. Riset blir fantastiskt bra varje gång med ett enkelt knapptryck, men modellen kan även tillaga soppor, chilli eller andra grytor. 

Vi tycker att Cuisinart har lyckats extremt bra med att göra en enkel riskokare som kan tillaga upp till 8 koppar ris på en gång, och vill man ha tillbehör som grönsaker kan man ånga dem med i riskokaren. Rengöringen efter man är färdig går smidigt tack vare de borttagbara sektionerna och en innergryta i rostfritt stål. 

Utsidan är i borstat stål vilket ger Cuisinart ett snyggt och slimmat utseende trots att det är en lite större riskokare och den passar in snyggt i de allra flesta kök. 

Fördelar: 

 • Enkel att använda
 • Det går att vira in sladden
 • Varmhållningsfunktion
 • Gjord av rostfritt stål
 • Möjlighet att tillaga andra rätter och tillbehör

Nackdelar: 

 • Lite större så inte så smidigt att flytta med sig
 • Inte bland de billigaste modellerna
 • Inte den snabbaste riskokaren

Vem är Cuisinart CRC800 för? 

Cuisinart CRC-800 gör perfekt ris varje gång och tack vare storleken är den är det perfekta alternativet för en större familj som vill göra matlagningen enklare. Då modellen även har timer så kan riset vara klart redan när du eller någon annan i familjen kommer hem. Skulle någon bli sen så är det inga problem för riskokaren har varmhållningsfunktion så riset kommer vara i en lagom temperatur tills det äts upp.

Viktiga funktioner med Cusinart

 1. Gjord i rostfritt stål

Till skillnad från många konkurrenter så är Cuisinart tillverkad i rostfritt stål istället för de typiska materialen som annars används. Fördelen med detta är att det är mer slittåligt och ger dig möjligheten att tillaga fler olika rätter. Som till exempel: fisk, ägg, grönsaker eller soppor. 

 1. Automatisk varmhållningsfunktion

Som vi nämnde tidigare så kan riskokaren hålla riset i lagom temperatur om inte alla äter samtidigt, men det slutar inte där. Den slår om till varmhållningsfunktionen när riset är färdigt så det är inget du själv behöver komma ihåg att göra, eller ens vara på plats om du använt timern. Så det gör inget om du skulle bli sen hem, riset kommer ändå att vara gott när du kommer. 

 1. Flera olika kokprogram

För att göra kokningen både enkel och att den ska ge ett bra resultat oavsett vilken typ av ris du brukar tillaga så har CRC-800 fått sex olika kokprogram, brunt ris, vitt ris, sushi ris, gröt, risotto och ett program för snabbkokning. Men du kan även välja, ångkokning, slow cooking och sjudande. Så som du märker är detta en mångsidig modell. 

Slutsats

Vi tycker Cuisinart CRC-800 är en riktigt bra riskokare till ett rimligt pris sett till vad man får betala för den. Det är en modell av mycket hög kvalitet som kan leverera fantastiskt ris samt en hel del andra rätter och tillbehör.

 

Kategorier
Uncategorized

Koreansk riskokare – Bäst i test

Ris är kanske inte helt otippat en stor del av den Koreanska kulturen både i traditionella rätter och med maten som äts där idag, precis som i största delarna av Asien. Det innebär såklart att riskokare är en mycket populär produkt som finns i de flesta hem i Korea och det är många som undrar vilka modeller som faktiskt används av befolkningen där. Därför gjorde vi denna listan och har tagit fram de två bästa Koreanska riskokarna på marknaden.

Cuckoo CR-0631F – En prisvärd Koreansk Riskokare

Cuckoo Koreansk riskokare

Cuckoo CR-0631F är ett billigare alternativ jämfört med de andra modellerna som hamnar på denna listan, men gör inte misstaget att tro att den inte levererar. Tvärtom tycker vi absolut att detta är det mest köpvärda alternativet om man inte är i behov av en betydligt större riskokare, som du kan hitta längre ner i artikeln. Med det sagt är detta ändå ingen liten modell utan den rymmer över 1 liter vilket motsvarar 6 koppar ris. 

Vad man får

Koreanska riskokare är minst sagt premiumalternativ vilket gör att de är fullpackade med teknik som underlättar livet och gör att riset blir bättre. Nedan listar vi de viktiga sakerna man får med en Cuckoo CR-0631F.

Hög kvalitet: Direkt när man får riskokaren i handen så känner man att det är en modell av hög kvalitet som är tillverkad i robusta material som kommer att vara slitstarka och hålla under lång och frekvent användning. Modellen väger hela 3,6 kg. 

En snabb riskokare: Många riskokare tar god tid på sig att få riset klart, men Cuckoo löser fantastiskt välsmakande ris på 18 minuter vilket är väldigt bra. 

Smidiga kontroller: För att enkelt kunna ställa in riskokaren på det programmet man vill köra på så finns 7 knappar som sitter runt displayen som visar all viktigt information som du kan tänkas behöva veta. Modellen har en del olika inställningar att välja på så vi rekommenderar att läsa igenom bruksanvisningen ordentligt. 

Timer och stay warm: Såklart har en riskokare av denna kalibern timer så du kan förinställa när den ska börja koka riset så det är klart när du kommer hem och stay warm funktion som håller riset i perfekt temperatur om det blir klart innan du är redo att sätta dig vid matbordet. 

Kokar inte bara ris: Precis som en del konkurrenter så kokare inte Cuckoo bara ris utan den kan användas till att laga gröt (perfekt med timern och grönt så det är klart när man vaknar) eller ångkoka grönsaker. 

Slutsats

Cuckoo CR0631-F är en riktig vinnare om man är på jakt efter en Koreansk riskokare och är modellen vi rekommenderar för de flesta. Dels presterar den lika bra som andra betydligt dyrare alternativ men till ett mycket lägre pris. 

Tiger Riskokare 10 koppar – En stor Koreansk riskokare

Tiger Koreansk Riskokare

Vårt nästa alternativ på listan över Koreanska riskokare kommer från Tiger och detta är en modell som passar för dig som vill ha möjligheten att göra väldigt mycket ris vid varje kokning. Det är faktiskt möjligt att koka upp till hela 10 koppar ris vid varje tillfälle. 

Vad man får

Detta alternativet är inte riktigt lika högteknologisk som vårt första alternativ men det är en väldigt bra riskokare. Nedan lyfter vi fram de viktiga sakerna. 

Hög kvalitet: Det har verkligen inte sparats in på kvaliteten när det kommer till Tiger riskokare och det märks inte bara när vi testar den utan även bland recensioner från kunder köpt den. Bland de 5 första recensionerna finns det en kund som använt den i 12 år och en som haft sin i över 20 år och Tiger riskokare funkar lika bra fortfarande. Om inte det är ett bra betyg så vet vi faktiskt inte vad som är det. 

Varmhållningsfunktion: Precis som de flesta modeller så har den såklart varmhållningsfunktion, det som gör att Tiger sticker ut lite är att den kan hålla riset i perfekt temperatur i upp till hela 12 timmar vilket verkligen är länge för en riskokare. 

Non stick behandling: Insidan av riskokaren är behandlad med så kallad non-stick behandling vilket gör att riset inte riskerar att koka eller klibba fast i själva kastrullen, inte heller när man kör varmhållningsfunktionen under lång tid.  

Gott ris: Trots att detta är en stor riskokare så levererar den gott och jämt kokat ris. Det är inte alltid så med de större riskokarna på marknaden. 

Slutsats

Vill man ha en riskokare som passar för stora familjer så tycker vi att Tiger är ett kanonval. Den har inte lika mycket funktioner som Cuckcoo men väger upp det genom storlek och extremt hög och långvarig kvalitet. 

Fördelarna med en Koreansk riskokare

Fördelarna med att köpa en riskokare som är för den Koreanska marknaden är att man kommer få en modell som är av väldigt hög kvalitet och som gör väldigt bra ris. Anledningen är såklart att den Koreanska befolkningen ställer höga krav på riset då det är en så pass viktigt del av deras matkultur och det äts flitigt i väldigt många olika rätter. Det gör att modellerna ofta är väldigt väl designade för att hålla länge trots frekvent användning, ha funktioner för att göra olika sorters ris väldigt bra men kommer ofta därav att vara lite dyrare än de modeller man oftare ser i Sverige. 

Kategorier
Uncategorized

Hamilton Beach Riskokare Test

Hamilton Beach Riskokare

Hamilton Beach riskokare erbjuder fantastisk funktionalitet för ett lågt pris! Det är av just den anledningen vi har den som testvinnare i vårt stora test över alla de bästa riskokarna, det hittar du här. I vårt test så gjorde den både jasminris och sushiris av samma kvalitet och goda smak som modeller som kostar hela tre gånger mer! Det är även en väldigt snabb modell som är den näst snabbaste modellen vi testat på hela sajten, den enda som är snabbare är Cuckoo. Trots det låga priset för modellen så rymmer den 7 koppar ris vilket är mer än den ser ut att rymma då designen är kompakt och den tar inte upp speciellt mycket plats i köket. Vi gillar även att konstruktionen är robust och man känner att det är en produkt av hög kvalitet när man tar i Hamilton Beach. 

Vad man får

Trots det låga priset får man som sagt ganska mycket funktioner med Hamilton Beach och här listar vi de sakerna som vi tycker är viktiga att lyfta fram och för dig som kund att veta. 

Möjligheten att koka mer än ris: Trots att detta är en riskokare så kan man med modellen koka andra saker med. Dels kan man använda simmer funktionen som ger en möjlighet att laga soppor och bönor samt att det finns en korg man kan montera i Hamilton Beach vilket innebär att man även kan ångkoka grönsaker, fisk eller kött. 

Program för olika typer av ris: Alla sorters ris kokas inte lika länge och därför har Hamilton Beach riskokare blivit utrustad med olika förinstallerade program för vitt, brunt och fullkornsris. 

Timerfunktion: Detta är en funktion som vi verkligen älskar och det är möjligheten att i förväg ställa in vid vilken tid riskokaren ska köra igång. Det enda du behöver göra är att lägga i riset, fylla på vatten och ställa in den så kan du ha nykokt ris klart när du kommer hem från jobbet. Man kan ställa in riskokaren hela 15 timmar i förväg. 

Varmhållningsfunktion: Detta är en funktion som väldigt många riskokare har nu för tiden, men det gör den inte mindre användbar! Om du ställt in riskokare timer men du blir sen hem så är det inga problem. När riset är kokt går den automatiskt över till att hålla riset i perfekt temperatur utan att det riskerar att bränna fast. Detta är även en bra funktion om man är flera i familjen som äter vid olika tidpunkter. 

Varför vi rekommenderar Hamilton Beach riskokare

 • Riset blir väldigt gott och resultatet är samma vid varje tillfälle riskokaren används. 
 • Timer med 15 timmars förinställning
 • Varmhållningsfunktion som slås på automatiskt om du använt timern
 • Möjlighet att koka grönsaker och laga soppor
 • Väldigt prisvärd riskokare sett till både resultat på riset och vad man får för funktioner. 

Slutsats Hamilton Beach riskokare 

Hamilton Beach riskokare presterar så pass bra att vi bestämde oss för att ge modellen sin egen artikeln där den får en djupare genomgång. Den lagar gott ris, har många funktioner och är prisvärd. Så är du på jakt efter en riskokare är det inte så mycket att fundera över utan detta är vårat favorit alternativ. 

Kategorier
Uncategorized

Mini riskokare – Bäst i test

En mini riskokare underlättar livet för många om man äter mycket ris och inte behöver mer än ett par portioner åt gången, och därför har vi skrivit denna artikeln så att du med kan slippa att stå och koka ditt ris på det traditionella viset och istället låta en riskokare göra jobbet åt dig! 

Russell Hobbs Riskokare 3 portioner

Russell Hobbs Mini Riskokare för 3 portioner

Russell Hobbs har hamnat på de flesta av våra listor på denna sajten och det är inte utan anledning, vi gillar helt enkelt deras produkter väldigt mycket sett till hur de presterar och det vi gillar än mer är det låga priset man betalar för den kvaliteten man får. Och såklart är deras mini riskokare som klarar av att göra upp till 3 portioner ris per kokning baserat på 145 gram per portion inget undantag. 

Måtten på denna lilla riskokare är djup: 15 cm, bredd: 15 cm och en höjd på 12,5 cm. Den väger dessutom under 1 kilo vilket är väldigt lite för en riktig riskokare även i miniformat. 

Vad man får

Precis som vi börjat förvänta oss av Russell Hobbs så får man mycket för pengarna och mer än konkurrenterna i samma pris erbjuder. 

Glaslock: Inte för att det egentligen behövs då den säger till när riset är klart så har den ett glaslock så man kan titta till det man tillagar. Locket är dessutom designat så att det inte blir varmt och man riskerar att bränna sig när man tar av det. 

Anti-stick behandling: Som standard på Russell Hobbs produkter så har de “anti-stick” behandling som gör att riset inte fastnar på kanterna eller i botten av riskokaren. 

Kan diskas i maskin: Både grytan och locket kan diskas i diskmaskinen. Även om vi vill tillägga att livslängden på anti-stick behandlingen blir lite kortare om man gör det ofta. 

Mätkopp och slev: För att exakt kunna mäta upp mängden ris så medföljer en mätkopp, dessutom får man med en slev för att servera riset som även den har anti-klibb behandlingen. 

Slutsats

Vill man ha en riskokare som är billig utan att tumma på kvaliteten så är Russell Hobbs mini riskokare för dig! Den levererar på alla punkter, inklusive bra ris. 

Du kanske även är intresserad av: Japans Riskokare – Bäst i Test

Cuckoo Portabel Riskokare för 1 till 3 personerCuckoo Riskokare

Cuckoo Portabel Riskokare

Denna lilla smidiga riskokare är tillverkad för att den ska vara smidig att ta med sig, men det slutar inte där och man har inte snålat in på prestandan. Den gör enkelt ris för upp till tre personer(mindre portioner), vi tycker att den kanske passar bättre till två, speciellt om man är lite större i maten. 

Vad man får

Till denna riskokaren får man de flesta funktioner man förväntar sig. Såklart har den varmhållningsfunktion för att kunna äta riset när du själv känner för det eller är klar med tillbehören. Det som sticker ut lite med denna modellen har vad Cuckoo kallar för “3D-heating system” som innebär att värmen kommer med samma styrka från både botten, väggarna och locket. Innergrytan har såklart anti-stick behandling för att inget ris ska fastna i den och göra den lätt rengöra. 

Det är föga förvånande om du aldrig har hört talas om Cuckoo förut, men det är inget billighetsmärke utan tvärtom är det en sydkoreansk tillverkare som gjort riskokare de senaste 40 åren och alltid fokuserat på att göra sina kokare bättre för varje generation. 

Slutsats

Cuckoo är kanske lite av det dyrare slaget, men kvaliteten på produkten lever upp till priset och vi tycker att det är en väldigt bra riskokare. 

Yissale Mini Riskokare

Yissale Mini Riskokare

Denna modellen passar för dig som vill ha en liten riskokare som man kan bära med sig. Den passar såklart bra till att koka ris, men kan även ånga grönsaker, fisk och kött vilket gör den minst sagt mångsidig. Varmhållningsfunktionen gör att du kan hugga tag i det smidiga handtaget och ta med den om du vill ha varmt ris med dig utomhus.Och vikten på riskokaren är ynka 0,4 kg, men det är utan ris i och om man kokar hela behållaren på 1 liter full så väger den betydligt mer även om den fortfarande kommer vara lättare än en vanlig riskokare. 

Slutsats 

Detta är en billig mini riskokare, men låt inte priset lura dig, det är en produkt som fungerar väldigt bra. Speciellt om du vill ha en modell som är smidig att ta med sig om man ska ut och vill äta där. 

Yum Asia Mini Riskokare

Yum Asia kanske inte är det mest kända märket på den Svenska marknaden när det kommer till mini riskokare, men det är ett märke som verkligen håller måttet (annars hade vi såklart inte haft med den)! Denna modellen rymmer 0,63 liter eller 3,5 koppar ris och passar därmed in på denna listan över mini riskokare. Men låt inte storleken lura dig när det kommer till prestandan! Detta är en mycket kapabel riskokare som har 4 olika program för att koka ris och 4 program för att tillaga andra saker, så det är en modell som är mångsidig. Inställningarna görs enkelt genom att trycka på smartknapparna. 

Slutsats

Det är inte den billigaste modellen på listan, men kanske den mest kapabla modellen. Vill man ha en riktigt bra mini riskokare så är Yum Asia ett grymt alternativ!

Vanliga frågor om mini riskokare

Varför ska man ha en mini riskokare?

Vi skulle inte säga att det är något man ska ha, men det är något som passar väldigt bra till vissa personer. Bor man själv eller två personer och äter ris ofta så kan denna typen av produkt vara fördelaktig då den lagar lagom mängd till 1 till 3 personer beroende på vilken modell man väljer och är liten och smidig att plocka undan om man inte vill ha den stående framme hela tiden. 

Finns det risk att en mini riskokare bränner riset? 

Det fina med riskokare oavsett storlek är att de alltid kokar riset i perfekt tid både för att smaken och konsistensen ska bli perfekt. Detta medför även att riset inte riskerar att brännas. 

Hur mycket vatten ska man ha i en mini riskokare?

Det som avgör hur mycket vatten man ska använda är vilket ris du tänkt koka. De olika typerna har olika mängd vatten förhållande till ris för bra resultat. Så kolla vad som gäller för just ditt favorit ris. 

Hur lång tid tar det att koka ris med en mini riskokare?

Igen så beror det lite på vilket ris du tänkt koka, men även mängden spelar roll. Men det tar inte mer än 20 minuter och den sköter hela jobbet själv.

Vilken är den minsta storleken på en riskokare? 

De minsta modellerna är till för 1 till 1,5 koppar ris, men vi rekommenderar inte de modellerna då de ofta inte är bra nog och skulle man behöva göra mer än en portion så kan man inte använda den. 

Är en mini riskokare tillräckligt för 4 personer? 

Svaret är nej, den största modellen som kan ses som en mini riskokare är för upp till 3 personer, men även den är mer för två personer om inte äter väldigt lite. Vill man kunna laga till fler personer så rekommenderar jag att kolla in vår lista med Riskokare – Bäst i Test.

Du kanske även gillar: Ett test av OBH Nordica Versatile

Kategorier
Uncategorized

Japansk Riskokare – Bäst i Test

Japansk Riskokare

När det kommer till ris och riskokare är Japan känt som ett av de främsta länderna på området. Speciellt nu på senare år när Sushi blivit extremt vanligt även i Sverige. Så många vill ha samma typ grymma ris hemma och det enklaste sättet är såklart en riskokare som kommer från just Japan. I denna artikeln kommer vi att syna en riskokare som heter Zojirushi Micom som är en lyxig modell som kostar ganska mycket. Men vill man ha det bästa så är det denna artikeln man ska läsa vidare i! 

Zojirushi Riskokare 3 koppar – Japansk riskokare

Zojirushi Japansk Riskokare

Gillar du denna artikeln kan du även gilla: Riskokare för micro

Zojirushi 3 koppars riskokare och värmare är väldigt dyr jämfört med de modellerna du hittar på vår lista med riskokare – bäst i test men denna modellen går inte riktigt att jämföra med de modellerna. De är utvalda för att vara väldigt bra men ändå ha ett rimligt pris, medan denna modellen endast är utvald för att vara riktigt bra och prisvärd om man jämför med andra premium riskokare från Japan där den hamnar i ett annat ljus.

Företaget Zojirushi har funnits länge med över 100 år som tillverkare är hushållsprodukter och är väldigt betrott bland Japanska kunder och deras riskokare är en av de mest sålda på den japanska marknaden. Den används även på en hel del restauranger vilket är ett väldigt gott betyg. 

Den tillagar upp till sex koppar med kokat ris, men om man vill kan man starta att koka med bara en halv kopp okokat ris eller havregryn. Insidan av locket kan lätt tas bort och är superenkelt att rengöra. Denna Zojirushi modellen har en borttagbar ångventil som förebygger att det kokar över vilket ibland är ett problem på billiga riskokare. 

Handtaget är infällbart för att den ska bli liten och kompakt när man ska förvara den, detta hjälps även av att den har låg höjd vilket gör att den passar in i de flesta skåp, även på hyllor som är ganska låga. Den har även även ett handtag som gör att den är smidig att flytta runt, eller varför inte ta med sig om man ska åka iväg och enkelt vill kunna koka ris. 

Mer teknik

Inte helt oväntat med en sådan här produkt så har den såklart varmhållningsfunktion som håller riset varmt om du inte hinner äta det direkt när det är klart. Du kan även programmera den exakt som du själv vill efter vad du ska koka i den och vilken typ av ris du själv föredrar. Den har även upphettningsfunktion om du skulle råka få kallt ris och behöver värma upp det igen.  

Såklart har den även timer som du kan ställa in långt fram i tiden för att den ska koka riset så det är klart vid en specifik tidpunkt, till exempel när du kommer hem från jobbet eller varför inte till barnen har slutat skolan och är hungriga medan du inte hunnit komma hem ännu. 

Zojirushi Sverige – Vart köper man dem?

Det bästa stället att köpa en Zojirushi riskokare i Sverige är på Amazon där det finns flera av deras modeller att välja på!

Slutsats

Zojirushi riskokare är inte för alla då det är en väldigt dyr modell, men vill man ha en fräck riskokare från sushins hemland så tycker vi att det är den bästa modellen och onekligen håller många Japanska restauranger med då den används frekvent där. 

Yum Asia Panda Riskokare – En billig Japansk riskokare

Om man inte vill lägga lika mycket pengar som man behöver göra för en Zojirushi riskokare så finns ett alternativ till och det är Yum Asia som även dem gör japanska riskokare av hög kvalitet men mycket funktioner. Just denna modellen är på 0,64 liter så det är en lite mindre riskokare, men trots sin storlek så kan den tillaga 3.5 koppar ris varje kokning. Vilket innebär ris för upp till tre personer. 

Teknik 

Trots det lite lägre priset så är denna japanska riskokare fullpackad med teknik. Nedan har vi listat det vi tycker är viktigt. 

7 stegs kokning: Yum Asia japansk riskokare tillagar riset i hela sju olika steg för att det ska få perfekt konsistens och smak vid varje tillagning. Och efter att vi testat modellen tycker vi verkligen att det fungerar då vi tycker riset blir mycket bra. 

Multifunktion: Precis som många lite finare riskokare så kan även Yum Asia inte bara tillaga ris utan även andra tillbehör såsom: gröt, ånga grönsaker, ånga fisk och denna modellen har även en inställning för bakning. 

Lång timer: Man kan ställa in när modellen ska starta så att riset är klart redan när man kommer hem, eller gröten är redo när man vaknar och detta kan man göra hela 24 timmar i förväg! 

Grym coating: Behandlingen på insidan av den japanska riskokaren är i hela 5 lager och är 2mm tjock så det är även en riktigt hållbar modell som tål en hel del stryk och det är ingen risk att riset fastnar i grytan. 

Moderna kontroller: det är en bra modell så det är inte överraskande att kontrollerna och skärmen är snygga och enkla att använda. Skärmen är i LED och knapparna är touch. 

Slutsats

Detta är ett bra alternativ till Zojirushi riskokare om man vill ha något lite billigare som kommer från Japan. Vi håller fortfarande Zojirushi lite högre, men sett till priset är Yum Asia lite mer prisvärd. 

Du kanske även är intresserad av: OBH Nordica Versatile

Kategorier
Uncategorized

OBH Nordica Versatile Riskokare Test

OBH Nordica Versatile

Efter att ha testat OBH Nordica Versatile så blir vi inte förvånade över namnet då den är väldigt versatil och går att använda till mycket. Detta är en modell som kan slåss med de bästa i klassen och precis som med de flesta OBH Nordica produkter är den av väldigt hög kvalitet men till ett väldigt bra pris! 

Du kanske även gillar: Riskokare Micro

OBH Nordica VersatileEn mångsidig riskokare

Självklart har denna modellen precis som andra finare riskokare varmhållningsfunktion som gör att riset hålls varmt efter det kokats färdigt. Vi gillar verkligen denna funktionen då det ofta är så att man inte blir klar med all mat samtidigt, någon blir sen till middagen eller man kommer på att det är något snabbt man behöver göra innan man äter. Oavsett vilket så kommer riset hållas i perfekt temperatur av Versatile riskokare. 

Man är heller inte begränsad till bara ris utan modellen kan användas till att ångkoka grönsaker, fisk eller något annat roligt man kommer på samt till att tillaga bönor, soppor och linser. Som hjälp att få till ett bra resultat i tillagningen så finns sex olika förprogrammerade program som man kan välja på efter vad man ska tillaga. Fyra av de olika programmen är för olika typer av ris och det är en stor fördel då modellen som bara har ett läge inte ger optimalt resultat på alla sorters ris. Med OBH Nordica Versatile blir riser perfekt oavsett vilken typ som är din favorit!

Anti-klibb behandling

Även om detta är något de flesta riskokare har idag så tycker vi att det är viktigt att lyfta fram då det underlättar ens vardag väldigt mycket. Och det är att insidan av kokaren är behandlad med anti-klibb behandling för att riset inte ska fastna i varken botten eller kanterna. Modeller som saknar denna behandling riskerar att få ris som bränner fast i botten på riskokaren. Trots behandlingen kan man köra den i diskmaskinen, men det förkortar livslängden och vi rekommenderar att man diskar den för hand vilket går snabbt och smidigt. 

Timer

En annan funktion som vi tycker är extremt smidig är timern och OBH har dragit till med en väldigt lång sådan på Versatile. Närmare bestämt på upp till hela 12 timmar vilket innebär att du kan förbereda den på morgonen ställa in när den ska börja koka riset så det är klart när du kommer hem från jobbet eller skolan. Dessutom kan den koka ris och ånga grönsaker samtidigt så du kan ha en stor del av middagen klar när du kommer in genom dörren. Om du skulle bli sen så spelar det ingen roll då den automatisk går över till varmhållningsfunktionen när det blivit klart.

En av de bästa på marknaden

Sett till hur bra OBH Nordica Versatile är så tycker vi att det är en av de bästa modellerna på marknaden. Vill du se vår lista över alla de bästa riskokarna hittar du den här. Det som gör att vi gillar OBH Nordica lite extra är att det är ett välkänt märke som är erkända för sin kvalitet till goda pris. 

OBH Nordica Versatile Fördelar

 • 6 olika program för tillagning av olika typer av ris och råvaror. 
 • Möjlighet att ställa in när den ska börja laga riset 12 timmar i förväg.
 • Kan koka ris och ångkoka grönsaker samtidigt.
 • Kan tillaga soppor, grönsaker, gröt och alla typer av ris.
 • Har anti.klibb behandling.

Koka ris i OBH Nordica riskokare – Hur gör man? 

Folk har kokat ris i tusentals år genom att använda en gryta med vatten och ris, men nu finns ett bättre sätt och det är att koka ris i en OBH Nordica riskokare, men hur gör man? 

 • Mät upp rätt mängd ris och vatten: räkna ut hur mycket ris du behöver för att göra mat till alla som ska äta, mät sedan upp rätt mängd vatten förhållande till ris och lägg i riskokaren. Det skiljer lite hur mycket vatten man ska ha förhållande till ris beroende på vilken sorts ris du ska koka. Så läs på om den typen du ska göra så det blir rätt.
 • Sätt på locket: denna punkten säger sig självt vad du ska göra, inte mycket att fundera över här. 
 • Välj rätt program: då OBH Nordica Versatile har olika program så måste du ställa in så den kör på rätt program för det du ska tillaga. 
 • Starta riskokare OBH Nordica: Sedan är det bara att göra ett enkelt knapptryck så sköter riskokaren resten. 

Njut av ditt goda ris: riskokaren meddelar när riset är klart och sedan är det bara att njuta av riset. Skulle du inte vara redo att äta direkt så hålls riset i rätt temperatur av varmhållningsfunktionen.

Slutsats

OBH Nordica Versatile är en av de bästa riskokarna på marknaden och är en modell som inte bara gör bra ris utan även underlättar livet tack vare timern. Om det är den bästa modellen för just dig är svårt att säga för alla har olika krav och behov. Det vi kan lova är att det är en väldigt bra riskokare. 

Lär dig mer om att koka ris här

Kategorier
Uncategorized

Riskokare Micro – Bäst i Test

Att koka ris är något vi alla gör lite då och då, det som är jobbigt är precis som med all annan matlagning att det tar tid och man måste vakta riset så det kokar lagom länge. I denna artikeln går vi igenom riskokare som är designade för att användas i micron vilket gör hela processen enklare!

Sistema micro riskokare – Riskokare Micro Bäst i Test

Sistema Micro Riskokare

Om du är på jakt efter ett enkelt sätt att koka ris, polenta eller couscous så är denna micro riskokare och ångkok från Sistema ett grymt alternativ för dig! Denna riskokare har flera smidiga funktioner såsom en platta i tryckkammaren som fångar upp vätska som finner över och fållar tillbaka det ner i baskammaren igen, ett lock med ventilation som släpper ut ånga och har handtag som inte blir varma så du inte bränner dig när det är dags att lyfta ut riskokaren ur micron. Du får även med en rissked som har “non-stick” behandling för att riset inte ska klibba fast i den. 

Efter du kokat ditt ris kan du rengöra Sistema micro riskokare i diskmaskinen så du slipper själv stå och diska den, eller om du får ris över så tål den att stå både i kylen och frysen utan att gå sönder. Det är en modell som är ganska smidig till storleken trots sina 2,6 liters kapacitet, men har man en väldigt liten micro så kan den vara för stor. Måtten är Längd: 21,5 cm Bredd: 19,5 cm Höjd: 16 cm.

Slutsats

Vill man kunna koka ganska stora mängder ris i micron så tycker vi att Sistema micro riskokare är ett väldigt bra val som kommer göra ditt riskokande väldigt smidigt och enkelt.  

Joseph Joseph Micro Riskkokare – Ett bra alternativ

Joseph Joseph Micro Riskokare

Kanske har du inte övervägt att koka ris i micron, men med Joseph Joseph Micro Riskokare så borde du tänka om, det är en modell som har mycket att erbjuda. Med denna riskokare kan du servera väldigt bra kokat ris utan jobbet med att vakta en gryta på spisen utan istället bara sätta in den i micron och låta riset bli klart utan något jobb. Själva grytan är på 2 liter och det medföljer en sil, mätkopp och slev för riset. Silen kan användas till att rengöra ris, sleven används till att servera riser men även som lås för locket på kokaren och agerar handtag. Vi tyckte det var väldigt smidigt för att inte riskera att spilla eller bränna sig när man lyfte ut riskokaren från micron. 

Modellen kan köras i diskmaskinen och är BPA fri. Storleken är stor nog för att tillaga  4 portioner med ris och liten nog att få plats i de flesta mikrovågsugnar. Måtten är 22,1 cm, 13,46 cm, 18,03 cm. Modellen fungerar till alla typer av ris, men även till pasta. 

Slutsats

Detta är absolut ett bra alternativ om man vill köpa en riskokare för micron som lagar bra ris och ger möjligheten att koka pasta. Men vi rekommenderar att mäta din micro innan för att se till så den passar in, speciellt om du har en mindre modell. 

Sistema Micro Multicooker

Sistema micro multicooker

Sistemas mirco multicooker och ångkok har en hel del fördelar och den tillagar ris snabbt utan att det blir torrt. Ångventilen är designad att släppa ut tryck om det blir högt för att det inte ska rinna över.  

Det medföljer en stor steamer, en slev till riset och ett gäng recept. Denna färgglada riskokare är ganska stor med sina 2,6 liter och måtten ligger på 20,06 cm, 17,78 cm, 17,27 cm. Men har du en normalstor micro så ska det inte vara några problem att få plats med den. Är du osäker så mät upp din micro innan. När du använt klart Sistema så kan du köra den i diskmaskinen så den blir ren utan jobb från din sida.

Slutsats

Sistema gör bra produkter för micron så det kanske inte är så konstigt att vi har med två produkter från dem på vår lista. Vill man ha en lite större riskokare för micron så är detta är grym modell. 

Du kanske även gillar: Billig riskokare från Russell Hobbs

KitchenCraft – Riskokare för mikrovågsugn

Här kommer ett väldigt bra alternativ för riskokare som man använder i micron. Med denna modellen blir riset klart på endast 15 minuter och det är välsmakande och perfekt ris. Modellen fungerar till flera olika sorters ris: vitt ris, basmati ris, brunt ris och även till quinoa och couscous. 

För att vara en modell för micron är detta stort alternativ som kan tillaga ris till hela familjen på en gång. Man får hela 6 portioner om man laddar den full i behållaren som rymmer 1.5 liter. Trots sin kapacitet så är måtten bara: 12 cm, 17 cm, 22cm vilket inte är jättestort. 

Slutsats

KitchenCraft passar perfekt till dig som vill kunna laga mycket ris på ett snabbt och smidigt sätt genom att göra det i micron. Som vanligt är det viktigt att kollar så att måtten passar in i din micro även om detta inte är en till storleken så stor modell.

Fördelar med en micro riskokare

Om man äter mycket ris och vill ha det klart snabbt så löser en riskokare för micron det på ca 10 minuter sedan är det bara att äta. Oftast kan modellerna användas till fler saker såsom koka pasta, couscous, gröt och att ånga grönsaker med. Det är även en kanonprodukt för studenter som kanske inte har tillgång till en spis hela tiden men kan köpa en mikro och ha i studentrummet. 

Nackdelar med en micro riskokare

Även om de är väldigt smidiga så tycker vi ändå att en riktig riskokare är ett par snäpp bättre då de ger en lite mer frihet och helt enkelt lagar godare ris. 

Koka ris i micro – Hur gör man?

Att koka ris i micron går kanske inte snabbare än att göra det på traditionellt vis, i alla fall inte om man vill få till ett bra resultat. Men det är smidigare för man behöver bara förbereda rätt sedan så sköter micro riskokaren jobbet.

Först fyller du upp din micro riskokare med ungefär 1 del ris och 2 delar vatten precis som när du kokar det som vanligt. Men även precis som på det traditionella sättet så kan den ration skilja beroende på vilken typ av ris du tänkt koka. Sedan sätter du igång micron och här kommer du att få en del olika svar när det kommer till effekt och tid. Vi rekommenderar att du kollar vad som står för modellen av riskokare och den typen av ris du ska tillaga så du får det bästa resultatet. Men undvik att köra på högsta effekt och väldigt kort tid, det blir sällan det bästa resultatet.

Slutsats 

Riskokare för micro är väldigt smidiga och har sina användningsområden, men vi håller ändå riktiga riskokare högre och rekommenderar dem om man äter väldigt mycket ris då de gör godare ris och man får funktionen som kan hålla det varmt om man inte hinner äta det direkt. Se Riskokare – Bäst i Test här. 

Kategorier
Uncategorized

Koka ris

Ris äts av väldigt många varje dag och det kan tyckas jobbigt att hela tiden laga det och för en del är det svårt att få till det bra, speciellt varje gång. Därför har vi skrivit ihop denna artikeln med olika sätt att koka ris för att du ska hitta det sätt som känns bäst för dig!

Koka ris enkelt – Använd en riskokare

Koka ris enkelt

Folk har kokat ris på det traditionella sättet med en vanlig gryta i flera tusen år, men nu finns det hjälpredor som gör att riset blir lika bra varje gång, hålls varmt om du inte hinner äta det direkt och som gör att du inte behöver vakta riset hela tiden under kokningen. Vi pratar såklart om riskokare som blir allt mer populära för varje år som går! Nedan går vi igenom hur enkelt det är att koka ris med en riskokare. 

 1. Mät upp riset: Mät upp rätt mängd ris sett till hur många portioner du behöver. Det spelar ingen roll vilken typ av ris du gillar då riskokare funkar med alla typer och vet precis hur den ska koka det. 
 2. Lägg riset i kokaren: inte mycket att tillägga på denna punkten. 
 3. Mät upp vatten och lägg i riskokaren: Så hur mycket vatten ska du tillsätta när du använder en riskokare? Det avgörs av vilken typ av ris du tänk koka, men samma mängd vatten förhållande till ris som när du kokar på det traditionella sättet om det inte står något annat i den medföljande manualen. 
 4. Sätt på locket. 
 5. Sätt igång riskokaren: På en del modeller är det bara en av/på knapp, på de mer avancerade riskokarna så finns olika program för olika typer av ris. Du behöver läsa manualen innan här. 
 6. Låt riskokaren göra sin grej: Nu är det bara att vänta på att riset ska bli klar. Vi rekommenderar att sätta på riset innan du börjar laga tillbehören då en riskokare tar lite längre tid på sig än traditionell kokning och skulle riset bli klart innan så går den över till “stay warm” funktionen och håller det i perfekt temperatur tills du ska äta det. 
 7. Vänta på att riskokaren säger när den är klar: När riset är klart kommer riskokaren att meddela dig på något vis. Det skiljer lite mellan olika modeller, men oftast har den en lampa, men den kan även ge ifrån sig ett ljud när riset är klart. 
 8. Ät riset: Vi lovar att när du lyfter på locket så kommer där finnas en gryta med perfekt kokt och välsmakande ris. 

Slutsats

Sedan vi kokade ris med en riskokare för första gången så har vi aldrig tittat tillbaka då det både är enklare, smidigare och mer välsmakande än att koka ris på traditionellt sätt. Det är anledningen till att vi skapade denna sajten för att sprida fördelarna och ge dig en lista med de bästa riskokarna på marknaden

Koka ris i micron

Koka ris i micro

Om man vill koka ris väldigt snabbt och inte behöver så många portioner så kan det vara ett alternativ att koka det i micron. Personligen tycker jag inte att riset blir lika bra varje gång som med en riktig riskokare, men om man vill att det ska gå snabbt så är det absolut ett alternativ man kan använda sig av lite då och då. Nedan beskriver vi hur man går tillväga. 

 1. Ha en riskokare designad för micron: Som många redan vet så kan man inte stoppa in vad som helst i en micro då man riskerar att ta sönder den om man stoppar in något i metall. Utan man behöver ha en riskokare som är designad för användning i micron. Som tur är de väldigt billiga. 
 2. Mät upp ris och vatten: Mät upp rätt mängd ris som du behöver till din måltid och mät upp rätt mängd vatten förhållande till riset. Normalt gäller en kopp ris med två koppar vatten, men det kan variera lite beroende på vilket ris du vill laga till. Kolla upp vad som gäller för just ditt ris innan du kör igång. 
 3. Stoppa in i micron och starta: Svårare än såhär är det inte utan nu är det bara att sätta in kokaren med riset och vattnet i micron och köra igång. Om du kör på full styrka så brukar 5 minuter vara lagom och på 50% styrka så brukar 15 minuter vara bra. Låt riset sitta i 5 minuter innan du äter det. Tiderna kan variera lite beroende på ris och hur kraftfull din mikrovågsugn är så du kan behöva prov dig fram för perfekt resultat

Slutsats

Att koka ris i micron är enligt oss väldigt snabbt och smidigt när man ska ha väldigt lite ris, men det är svårt att få det riktigt bra och vi tycker att en riskokare är ett betydligt bättre alternativ. 

Underlätta ditt riskokande med en billig riskokare

Koka ris på traditionellt vis

Koka ris på traditionellt vis

Det har funkat i tusentals år och kommer att funka i tusentals år framöver och det är att koka ris på det traditionella sättet med en vanlig gryta. Anledningen att vi rekommenderar en riskokare istället är för att man helt enkelt inte behöver hålla någon koll på det och riset blir exakt lika bra varje gång. Nedan ger vi dig stegen att lyckas med att koka ris på traditionellt vis. 

 1. Ha en bra gryta: Ris klibbar gärna fast i grytor och det ökar risken att den bränner fast. Se till att ha en gryta med antiklibb behandling så riset inte fastnar och ha en nyare gryta. De gamla och slitna gör processen onödigt svår. 
 2. Mät upp rätt mängd vatten: Ungefär 2 delar vatten till 1 del ris är lagom. Och det är viktigt att du vet hur mycket ris du vill koka på förhand då du måste koka upp vattnet först. Ös vattnet i en gryta. 
 3. Koka upp vattnet: Starta plattan och låt vattnet koka upp. 
 4. Lägg i riset: När vattnet kokar är det dags att lägga i den typen av ris du vill koka i grytan. Detta är även tiden att lägga i salt.  
 5. Koka riset: När du lagt i riset så kommer vattnet att sluta koka och du vill ha värmen på plattan så hög att vattnet börjar röra sig lite igen utan att det kokar helt. När det har uppnåtts så kan du tar ner värmen och låta det koka på det viset. 
 6. Håll koll på tiden: Kolla upp hur länge ditt favorit ris ska koka innan det är klart och följ den tiden noggrant. Kokar man lite för länge så riskerar man att bränna riset, lite för lite så kan det bli grötigt. 

Slutsats

Att koka ris i gryta som det alltid har gjorts funkar men det kräver lite träning för att få det bra varje gång. Dessutom behöver man ha bra koll på tiden och vakta det. 

Vilket sätt är bäst att koka ris

Ris är en bra maträtt och det är egentligen inget sätt som är dåligt att tillaga det på. Vi rekommenderar att använda en riskokare just för att de gör jobbet betydligt enklare och gör arbetet med det mindre. 

Du kanske även skulle gilla: Mini riskokare – Bäst i test

Kategorier
Uncategorized

Billig Riskokare – Russell Hobbs Riskokare

Russell Hobbs ‎27030-56 är en riskokare som är väldigt billig, speciellt sett till vad man faktiskt får och vi blev väldigt imponerade över hur mycket riskokare man kan få för runt 400 kr. Anledningen att den är billig är för att Russell Hobbs kanske inte är det mest kända märket på marknaden, speciellt inte i Sverige. Men företaget har varit med väldigt länge och grundades i Storbritannien år 1952 då de började tillverka tekannor och efter bara några år så var de den främsta leverantören på marknaden. Nu för tiden så tillverkar de all möjlig köksutrustning och signumet för deras produkter är att de är billiga men ändå har hög kvalitet och fungerar väldigt bra! Vi har även med en av deras modeller på vår lista över de bästa riskokarna.

Russell Hobbs riskokare 27030-56 – Billig Riskokare

Storleken på just denna modellen är 6 serveringar ris per kokning, det är baserat på en portionsstorlek på 200 g per portion. Riset blir även väldigt välsmakande och perfekt kokat varje gång vi använder riskokaren och riset blir både gott och jämt kokat utan att det fastnar i riskokaren eller riskerar att bränna fast. 

Om du gillar denna artikeln: mini riskokare – bäst i test

Premium funktioner riskokare Russel Hobbs – billig riskokare

Non-stick behandling: Precis som många andra modeller så har Russell Hobbs Riskokare fått non-stick behandling vilket innebär att det finns en beläggning på insidan av kokaren som gör att riset inte klibbar fast i botten eller kanterna. Även om detta är en vanlig funktion som finns på alla modeller vi rekommenderar på denna sajten så är det något de billigaste modellerna ofta snålat in på. 

Värmare: Om riset är klart men rästen av maten inte hunnit bli klar ännu, eller om du lagar maten och de andra som ska äta kommer sent så har Russell Hobbs en lösning för dig. Med ett enkelt knapptryck så håller riskokaren riset i perfekt temperatur utan att det riskerar att bränna fast. 

Indikatorlampa: För att se när riskokaren jobbar, är färdig eller när värmaren körs så finns en lampa som ger dig informationen så du slipper gissa. 

Glaslock: Vi tycker att glaslocket är snyggt ut designperspektiv, men det ger även möjligheten att titta ner i riset och se hur det går för kokaren. Locket är designat för att inte bli varmt så man inte riskerar att bränna sig även om man precis kokat ris. 

Går att köra i diskmaskinen: Denna punkten är lite mer ovanlig bland riskokare då många måste rengöras för hand. Men de två viktigaste delarna, dvs själva grytan och locket går att köra i diskmaskinen vilket vi tyckte var helt super när vi testade riskokaren. 

Möjlighet till ångkokning: Till modellen medföljer en nätkorg som man kan sätta i kokaren. Detta ger möjligheten till att ångkoka grönsaker vilket gör att riskokaren än mer användningsbar.   

Russell Hobbs kvalitet

Vi är imponerade över kvaliteten man får för denna ringa summa pengar! Russell Hobbs kan jämföras med betydligt dyrare modeller inte bara när det kommer till funktioner utan även när det kommer till kvalitet. Jag personligen använder inte bara deras riskokare utan även deras kaffebryggare och är supernöjd med båda produkterna.

Specifikationer

 • Dimensioner: Höjd: 17,6 cm, Bredd: 27,2 cm, Djup: 22,2 cm
 • Garanti: 2 år + 1 år extra om man registrerar den online
 • Färg: Svart och Vit
 • Kapacitet: 1,2 liter
 • Vikt: 1,4 kg
 • Material: Glas, Metall och Plast
 • Indikatorlampa: Ja

Slutsats

Är man på jakt efter en billig riskokare så är Russell Hobbs det bästa valet. Man får en modell som både ger ett bra resultat, har många bra funktioner och är av hög kvalitet dessutom till ett lågt pris. 

Japansk riskokare – Bäst i test