Kategorier
Riskokare Uncategorized

Yum Asia Riskokare – Bäst i test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar till amazon.se. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Yum Asia är ett av de märken som alltid hamnar bland de bästa modellerna i varje kategori vi testar fram de bästa riskokarna i. Därför har Yum Asia såklart fått en egen artikel där vi kommer att lista deras 4 bästa riskokare som kommer i lite olika storlekar och har olika fördelar. Men vi vill poängtera att man får en riktigt bra riskokare oavsett vilken modell man väljer och det är bara behoven som avgör vilken modell som kommer att passa just dig bäst.  

Yum Asia Sakura – Yum Asia Riskokare Bäst i test

Yum Asia Sakura är vår favorit från Yum Asias sortiment och det är för att det är det mest mångsidiga alternativet i en storlek som vi tycker är lagom för de flesta familjer, även de som är lite större! Nedan kommer vi att lista de sakerna med modellen som vi tycker är viktiga att ha koll på för dig som konsument. 

Kokar stora mängder ris

Det är absolut inte den största riskokaren vi testat men Sakura kan koka 8 koppar okokt ris vilket motsvarar 8 portioner. Så man kan utan problem tillaga ris åt hela familjen även om man har tonåringar som äter gigantiska portioner.  

Mångsidig kokning

Detta är en riskokare som är väldigt mångsidig då den dels tillagar ris väldigt bra tack vare att den har olika program för olika typer av ris. Men lika viktigt är vad Yum Asia kalla för Fuzzy Logic, vilket är ett system som tillagar riset i 7 steg vilket gör att det alltid blir helt perfekt oavsett typ. Men du kan även tillaga soppor, kaksmet, göra egen yoghurt och ångkoka grönsaker och kött. Så som du märker är det mer än bara en vanlig riskokare. 

En modern riskokare av hög kvalitet 

Modellen är modern då den har alla olika kokprogram som vi listade ovan, men vi tycker även designen är modern med knappar som är enkla att använda och en lcd-skärm som man använder för att ställa in riskokaren och få information tillbaka från Sakura om kokningen. Men vi tycker att hela modellen är robust byggd, vilket inkluderar både utsidan på Yum Asia Sakura, men även insidan som fått en riktigt bra coating som är både slitstarkt och enkel att göra ren. 

Timer och varmhållning

Detta börjar bli standardfunktioner idag och självklart får du timer så att du kan ställa in när riset ska börja koka och varmhållningen går igång automatiskt så att riset hålls i perfekt temperatur till du är redo att äta det. 

Slutsats

Alla modeller från Yum Asia är väldigt bra, men vi tycker att Sakura är det alternativ som passar flest personer och därför hamnar den överst på listan. Den är mångsidig, lagar mycket ris, har hög kvalitet, ser snygg ut och är bra prissatt jämfört med andra riskokare av samma kaliber. Vi rekommenderar köp!

Yum Asia Panda – Ett mindre alternativ 

Om man är ett mindre hushåll och inte känner att man är i behov av en så stor riskokare som modellen vi valt ut som bäst i test så är Yum Asia Panda ett riktigt grymt alternativ som har de flesta funktionerna som den större och dyrare modellen har. Även här kommer vi att lista de sakerna vi tycker är viktigt med modellen så att du kan se om det är rätt alternativ för dig. 

En modell för ett litet hushåll 

Denna modell är på 0,63 liter och enligt Yum Asia så kan man laga ris för upp till tre personer, men vi tycker att det är lagom för två om man inte äter väldigt lite. 

Flera kokprogram

Även här får du olika program för olika typer av ris och kan tillaga de andra sakerna som Sakura kan, utom yoghurt vilket vi ändå inte tycker är en funktion som man direkt har nytta av om man inte är lite mer äventyrlig i köket. Du får även Fuzzy Logic som kokar riset i samma 7 steg vilket gör att riset blir perfekt!

Yum Asias höga kvalitet

Att modellen är lite mindre gör inte att kvaliteten på något sätt gått ner utan det är samma höga kvalitet som på deras större modeller och man känner att det är en riskokare som är väl byggd direkt när man får den i handen. Och självklart får man timer och varmhållning även på Yum Asia Panda. 

Slutsats

Vill man ha en mindre modell så är detta ett riktigt bra alternativ. Den presterar precis lika bra som sin storebror Sakura, men lagar mindre ris och kostar lite mindre. Vi rekommenderar den om du lagar ris till max 2 personer! 

Yum Asia Tsuki – Modell för en person

Med Yum Asia Tsuki går vi ner ännu ett snäpp i storlek och pris och hittar en riktigt bra riskokare för dig som bor själv och äter mycket ris. Yum Asia säger att modellen är för 1-2 personer, men är man två rekommenderar vi att ta Sakura istället om man inte äter väldigt lite vid varje måltid. 

Unik design

Det första som sticker ut med Tsuki är designen som skiljer sig från alla andra riskokare vi testat. Här möter en väldigt stilren och traditionell design modern kvalitet vilket ger en väldigt snygg riskokare. Men den är inte bara unik utan kvaliteten är hög och vi tycker att den är lika bra som de andra modellerna i artikeln när det kommer till den punkten. 

Gör riktigt bra ris 

Precis som de andra modellerna på listan så blir riset riktigt bra (det blir det med alla Yum Asia modeller) tack vare Fuzzy Logic systemet. Det som vi tycker sticker ut lite är att modellen enligt oss gör sushiris lite bättre än de andra alternativen, men vi kan inte riktigt hitta en anledning till varför. Du kan även tillaga gröt och ångkoka. Så den är inte riktigt så mångsidig som modellerna ovan. 

Har standard funktionerna

Då tänker vi självklart på timer och varmhållning vilket är väldigt bra funktioner att ha. Personligen älskar jag timern så att jag kan förbereda riskokaren på kvällen och ställa in så gröten är klar redan när jag vaknar. 

Slutsats

Om du bor själv och enkelt vill kunna laga ris eller sätta timern så att gröten är klar när du vaknar så är detta modellen för dig!

Yum Asia Bamboo – Yum Asia Lyxalternativ

Vill man ha den bästa Yum Asia modellen så är Bamboo deras värsting och den levererar verkligen på alla punkter men den är även dyrare och om man inte har väldigt specifika behov så tycker vi inte att den är värd pengarna. Nedan kommer vi att berätta vad som gör att den skiljer sig från vår testvinnare. 

Flest kokfunktioner 

Bamboo har fått flest olika kokprogram och har separata program för hela 7 olika sorters ris, vilket inkluderar gaba brun och yumami. Den har även 4 andra program för att kunna tillaga en lång rad andra saker och även här får man lite mer spelrum än med Sakura. Man har även satt i ett värmesystem som är induktion, och kortfattat kan man säga att det är Fuzzy Logic på steroider som säkerställer att riset alltid blir 100 % perfekt.  

En stor modell 

Modellen är på 1,5 liter och kan koka 8 koppar okokt ris vilket är ris för 8 personer. Precis samma som Sakura. 

Har alla funktioner som de andra modellerna har

Med en toppmodell så är timer, varmhållning,  hög byggkvalitet, bra coating på grytan och möjligheten att koka allt som de andra kan göra en självklarhet.  

Slutsats

Vill du ha det absolut bästa och vill kunna laga precis alla sorters ris så är Yum Asia Bamboo ett superalternativ. Men den är dyrare och om du specifikt inte är i behov av de extra funktionerna så tycker vi att Yum Asia Sakura är betydligt mer prisvärd, i samma storlek och gör lika bra ris av de vanliga sorterna. 

Vi har även testat Cuckoo riskokare. Även om vi tycker att Yum Asia är snäppet vassare så är det ofta dessa två alternativ som ställs mot varandra.