Kategorier
Riskokare Uncategorized

Cuckoo riskokare test – 3 grymma alternativ

-Denna sidan innehåller affiliate länkar till amazon.se. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Cuckoo är en av de mer populära riskokarna sett till hela världen och de börjar även bli allt mer vanliga på den Svenska marknaden och inte utan anledning. Det är en väldigt högkvalitativt märke på riskokare som levererar hög standard på riset och modellerna har ofta många funktioner. I denna artikeln djupdyker vi i Cuckoos sortiment och presenterar deras bästa modeller! 

Cuckoo CR-0631 Riskokare – Bästa Cuckoo riskokare

Bästa Cuckoo riskokare

Cuckoo CR-0631F är enligt oss en prisvärd riskokare sett till vad man faktiskt får även om den är lite dyrare än många lite mer vanliga alternativ som är populära på den Svenska marknaden. Men den levererar verkligen sett till vad den kostar, egentligen blir vi förvånade över att den inte är dyrare. 

Varför vi tycker om CR-0631

Men lite mer premium riskokare så får man mycket funktioner som vi tycker är väldigt smidiga att ha tillgängliga och inte minst väldigt bra ris! Nedan kommer vi gå igenom de funktionerna vi tycker är allra viktigast med Cuckoo CR-0631. 

En modern riskokare

Detta är en modell som är modern och har många funktioner som vi tycker väldigt mycket om. Att den har timer så man kan ställa in när den ska börja koka riset så det till exempel är klart när man kommer hem skola eller jobbet. Man får även varmhållningsfunktion som gör att riset hålls i perfekt temperatur efter det blivit färdigt om du inte kan äta det direkt. Den lagar dessutom ris väldigt snabbt, närmare bestämt på 18 minuter. För att ställa in timern eller vilket kokprogram du vill använda så gör du det enkelt på de smidiga knapparna på framsidan av riskokaren och skärmen visar tydligt vilka inställningar du valt. 

En mångsidig riskokare

Med Cuckoo CR-0631 kan du inte bara koka ris utan den kan användas till en rad andra saker. Personligen tycker jag att man kan laga gröt i den är helt fantastiskt när man kombinerar det med timern så gröten är klar redan när man stiger upp. Men du kan även laga soppor och ångkoka grönsaker eller andra tillbehör. 

Slutsats

Vi har valt CR-0631 som vår testvinnare då den är väldigt smidig att använda, har många funktioner och gör väldigt bra ris. Dessutom till ett pris som vi tycker gör den till Cuckoos mest prisvärda modell. 

Du hittar även denna modell på vår lista: Riskokare – Bäst i test

Cuckoo CR-0632 – Budgetalternativ

Detta är en av Cuckoos bästsäljare som varit populär ganska länge nu! Den är väldigt pålitlig och ett perfekt alternativ för den personer vill skaffa sin första riskokare. Den är inte riktigt lika välutrustad som vår testvinnare men fortfarande ett grymt alternativ och några hundralappar billigare. 

Varför vi gillar Cuckoo CR-0632

Detta är en riskokare som är betydligt mer simpel än modellen ovan och den har bara två knappar en för att koka ris och en för varmhållningsfunktionen. Men låt inte detta lura dig, det är ändå en väldigt bra riskokare. Varmhållningsfunktionen kan hålla riset i lagom temperatur i hel 12 timmar efter riset är klart och det har inte tummats på hur bra riset blir, tvärtom så gör riskokaren perfekt ris! Innergrytan har fått en coating som gör att riset inte klibbar fast och CR-0632 är därför väldigt enkel att rengöra. Den har även fått vad Cuckoo kallar “3D-heating system” vilket innebär att värmen från riskokaren kommer från alla håll vilket höjer kvaliteten vid både kokning och varmhållning. 

Slutsats

Vill man ha en lite mer simpel riskokare som gör extremt bra ris så är Cuckoo CR-0632 för dig! 

Cuckoo CR-0351F – En liten Cuckoo riskokare 

Om man inte lagar så mycket ris vid varje kokning och klarar sig med en mindre riskokare så är Cuckoo CR-0351F ett riktigt bra alternativ då man får mycket av funktionerna som man hittar på de större modellerna fast till ett lite lägre pris. 

Se: Liten riskokare – Bäst i test

Varför vi gillar Cuckoo CR-0351F riskokare

Faktum är att det nästan finns lika mycket att tycka om med CR-0351F som det gör med de större modellerna och här kommer vi att lista de saker som vi tycker är mest viktiga för dig att ha koll på som konsument. 

Fuzzy Logic: Precis som de större och dyrare modellerna så har modellen fått Fuzzy Logic tekniken som kokar riset i 7 olika steg för att det ska få både den perfekta smaken och konsistensen. Då modellen är lite mindre är den även väldigt snabb och kan koka riset på endast 18 minuter vilket är väldigt smidigt. 

Mångsidig kokning: Modellen har fått olika kokprogram för olika typer av ris för att resultatet ska bli perfekt oavsett vilken typ av ris som du föredrar att äta. Men du kan även tillaga gröt, ångkoka och använda den som “slow cooker” så modellen är trots sin storlek väldigt användbar. Enligt tillverkaren så gör den ris för upp till tre personer, men äter man lite större portioner så skulle vi säga att det är närmare 2 portioner per kokning.  

Design: CR-0351F har fått en rätt fräck design som sticker ut och vi rekommenderar att titta på alla bilderna på länken nedan. Men även insidan har fått den höga kvalitet som vi vant oss vid när vi testat Cuckoos produkter. Insidan är av aluminium vilket dels är väldigt tåligt, men det har även väldigt bra värmefördelning vilket gör att riset blir bättre kokt. På insidan av grytan hittar man en högkvalitativ non-stick behandling så inget ris riskerar att fastna i grytan och den är väldigt enkel att rengöra. 

Självklara funktioner: Detta är ett lite finare märke när det kommer till riskokare och saker som varmhållningsfunktion, timer och återuppvärmning är självklara funktioner som såklart finns på produkten. 

Slutsats

Vi gillar även denna modell, men tycker att den endast lämpar sig om man gör max två portioner ris per kokning. Och då priset inte skiljer jättemycket mot CR0631F även om den är lite billigare så får man lite mer värde för pengarna med CR0631F.

Cuckoo CRP-LHTR0609F – Lyxalternativ

Detta är en riktig dyrgrip till riskokare och Cuckoos mest välutrustade alternativ, helt enkelt riskokarnas Rolls Royce. Denna modellen är fullpackad med den senaste tekniken och är mycket mer än en traditionell riskokare och dessutom enligt oss i en snygg och väldigt modern design. 

Varför vi gillar Cuckoo CRP-LHTR0609F

Frågan är snarare vad som inte är att gilla, detta är en produkt som är komplett och det finns absolut inget vi kan drömma upp som skulle saknas. Nedan listar vi de sakerna vi tycker är viktigast med denna lyxmodell. 

Tryckläge

Denna riskokaren har möjligheten att koka både vanligt och som tryckkokare. Du kan med ett enkelt knapptryck bestämma om den ska koka med tryck vilket ger fantastiskt klibbigt ris eller om du vill koka som vanligt och få det fluffigare. 

Induktionsvärme

Jämfört med traditionella riskokare som bara har värme i bottenplattan så sticker 0609F med att induktionsvärme. Det innebär att värmen kommer från alla håll runt grytan vilket resulterar i en snabbare kokning och ett bättre resultat som är mer konsekvent. 

Multi-funktionell

På LED displayen kan du välja mellan hela 23 olika kokprogram för alla typer av ris, gröt, soppor och möjlighet till ångkokning.

En modell för hela familjen

Detta är en modell som kan koka ganska mycket ris. 6 koppar okokat ris vilket blir 12 koppar när det är kokat. Det räcker de allra flesta medelstora familjer. 

Smart teknologi

Modellen har fått en energisparande algoritm som automatisk känner av vilken typ av ris som är i kokaren och jämför med värmen i grytan för att optimera både kokresultat och anpassa värmen så den är perfekt när du använder varmhållningsfunktionen. 

Röstkontroll

Med denna modellen får du till och med möjligheten att styra den med röstkontroll så du kan säga till den vad den ska göra. Tyvärr finns inte funktionen på Svenska men det är för de flesta inget problem då det fungerar med Engelska. Men även Kinesiska och Koreanska funkar med om du skulle kunna något av språken. 

Slutsats

Vill man ha det bästa av det bästa så är detta riskokaren för dig. Den har precis alla funktioner man kan tänka sig och den gör allt vi testat den för extremt bra! 

Du kanske vill läsa om: Stor riskokare – Bäst i test

Cuckoo har många modeller där den största konkurrenten är Yum Asia och vi har även testat deras modeller så att du kan jämföra modellerna.