Kategorier
Riskokare Uncategorized

Tefal riskokare test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar till amazon.se. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Tefal är ett märke som är kända för att göra köksutrustning av hög kvalitet och de flesta av deras produkter har väldigt höga betyg från de som köpt dem. I denna artikel kommer vi att fokusera på deras riskokare och har valt ut de tre modeller som vi tycker är bäst men passar för lite olika behov. Vi har listat dem nedan!

Tefal RK8121 Multikokare – Tefal riskokare bäst i test

Om man inte nöjer sig med en riskokare som bara kokar ris utan vill ha fler funktioner och kunna använda produkten betydligt mer mångsidigt så är Tefal RK8121 precis vad du letar efter. Men då den är fullpackad med teknik så är det även Tefals lite dyrare alternativ, men är man i behov av det så tycker vi fortfarande att den är prisvärd sett till vad jämförbara konkurrenter kostar. 

Vad vi gillar med modellen

Här kommer vi att lista de sakerna som vi gillar med Tefal RK8121 så att du enkelt kan se om det är en modell som passar för just dig!

Hela 45 olika körprogram: Det som gör att modellen verkligen sticker ut är att den har 45 olika körprogram vilket är det mesta vi sett på någon riskokare vi testat. Det innebär att den kokar såklart kan koka ris och har olika program för olika sorters ris. Men du kan även tillaga till exempel gröt, grönsaker, bakelser och yoghurt. Modellen kan både steka, koka och bräsera. 

Varmhållningsfunktion: När du tillagat din måltid så kan du ställa in så att RK8121 går över till varmhållning. Det innebär att maten hålls i perfekt temperatur tills det du tänkt äta den. Det är en funktion som finns på de flesta riskokare idag, men Tefal har även satt i uppvärmningsfunktion så att du kan värma upp mat som blivit kall. 

Timer: Modellen har fått en timerfunktion som gör att du kan ställa in när riskokaren ska dra igång så att det du tillagar är klart tills du kommer hem. När riset är klart så går modellen automatiskt över till varmhållning så det inte gör något om du skulle bli sen. Vi älskar denna funktion då man kan ha riset klart när man kommer från jobbet och man kan ha gröten klar redan när man vaknar. 

Grymt resultat oavsett vad du tillagar: Oavsett om du tillagar ris eller någon annat modellen kan göra så blir resultatet väldigt bra och välsmakande. Det är egentligen tre olika saker som gör att resultaten blir så bra. 1. Modellen är utrustad med en patenterad sfärisk gryta som är tillverkad i aluminium, vilket gör att värmen kommer från alla håll och gör att det i grytan blir jämt kokat. 2. Den har fått ett mikrochip som tar de olika programmen ett steg längre genom att optimera kokningen efter vad chippet känner är i grytan. 3. Tryckventilen är speciellt designad för att hålla kvar smaker och aromer i riskokaren.   

LCD-skärm: Vid en första anblick så kan RK 8121 se avancerad ut att använda. Men tack vare simpla knappar och en LCD-skärm där all viktig information visas så är modellen väldigt enkel att använda trots så många funktioner som den faktiskt har. Skulle det vara något som känns osäkert så medföljer en tydlig instruktionsmanual. 

Du får med tillbehör: För att använda ångkokningsfunktionen till grönsaker så behöver man en korg som såklart medföljer, man får även med en slev för riset, soppslev och ett mått för att mäta upp riset.  

Slutsats

Detta är en väldigt avancerad riskokare som inte alla har nytta av då den har extremt mycket funktioner. Men om man vill kunna koka mer än bara ris och vill ha mycket funktioner tillgängliga så tycker vi att detta är ett riktigt bra köp, som dessutom är billigare än konkurrenternas modeller av samma klass! 

Du kanske är intresserad av: Cuckoo riskokare test

Tefal RK102811 – En klassisk riskokare 

Om du vill ha en riskokare som fungerar väldigt bra men inte är så avancerad som det första alternativet på listan så är Tefal RK102811 en modell som gör fantastiskt bra ris och ser väldigt snygg ut!

Vad vi gillar med modellen

Precis som med modellen ovan kommer vi här att lista de funktioner som tycker om, och tycker är viktiga för dig att känna till som kund. 

En större modell: Modellen är lite större än de andra två på listan och rymmer hela tre liter och man kan koka 6 koppar okokt ris, vilket motsvarar ungefär det dubbla när det är kokat. Så det är en modell som räcker även för en lite större familjemiddag. 

Möjlighet till ångkokning: Om du gillar att äta ångkokade grönsaker, fisk eller kött så är detta någon som RK 102811 kan leverera. Det är bara att sätta i den medföljande korgen som är designad för ändamålet och köra igång!

Varmhållningsfunktion: Självklart har modellen varmhållningsfunktion som går igång automatiskt när riset är klart så du behöver bara starta riskokaren utan att behöva vakta den och vara där när riset är klart.

Snygg design: Denna punkten är faktiskt en där vi tycker att modellen slår vårt toppalternativ och det är designmässigt. Det är en väldigt snygg riskokare som gör sig extremt bra i den svarta färger och vi tycker att det är en produkt som man utan problem kan ha stående framme även när man inte använder den!

Slutsats

Om man primärt vill koka ris med sin Tefal riskokare så är detta ett mer prisvärt alternativ än den första modellen på listan. Kvaliteten är hög, riset blir gott och priset är bra, så vi rekommenderar köp på produkten!

Tefal RK1011 – Budgetalternativ 

Vill du komma ner ännu lite till i pris så är Tefal RK1011 ett alternativ som imponerar då man får mycket av funktionerna på RK 102811 fast i ett mindre format. 

Vad vi gillar med modellen

Trots att modellen är lite billigare finns det en hel del saker vi tycker om med modellen och precis som med de andra modellerna så kommer vi att listan dem här. 

Varmhållning: Som på de dyrare modellerna får du en varmhållningsfunktion som du antingen kan sätta på själv när du behagar, men som även går igång automatiskt när riset är klart. 

Ångkokning: Även här kan du ångkoka grönsaker, kött och fisk. 

Väl designad innergryta: På billigare modeller är det ofta coatingen som man snålat lite på, men Tefal har satt dit en coating på innergrytan som är av samma höga kvalitet som de brukar ha. Grytan går även att ta ut från riskokaren och är väldigt enkel att rengöra tack vare att coatingen är non-stick behandlad. 

1,8 liter: Modellen är på 1,8 liter vilket gör att man kan laga ris som räcker för de flesta familjer. 

Slutsats

Detta är en bra riskokare som inte skiljer sig så mycket i funktionalitet och ingenting i kvalitet från Rk 102811, men den är lite mindre och vi tycker inte att den vita färgen är lika snygg som den svarta. Men vill man ha en bra riskokare till ett lägre pris så är detta ett riktigt bra alternativ och vi rekommenderar köp! 

Tefal finns även med på vår lista över: Riskokare – Bäst i test