Kategorier
Riskokare

Riskokare sushiris – Bäst i test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar till amazon.se. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Sushi har blivit en allt mer populär rätt och det är inte en trend som ser ut att vända. Det är till och med så att många vill börja göra sin egen sushi hemma och då är en riskokare utan tvekan det bästa redskapet att ha tillgängligt i köket. Så i denna artikel kommer vi att lista den bästa riskokaren för att göra sushiris. 

Yum Asia Sakura – Riskokare för sushiris bäst i test 

Detta är den riskokare som hamnar överst i flest av våra artiklar och det är helt enkelt en modell vi verkligen älskar. Med Sakura får du en riskokare som presterar lika bra som de bästa modellerna på marknaden, fast till ett pris som är betydligt lägre än andra modeller av samma kaliber. Nedan tittar vi lite närmare på varför den är det bästa alternativet för att göra sushiris. 

Fuzzy logic: Om du läst fler artiklar om riskokare är Fuzzy Logic säkert något du stött på, om inte så har du inte läst om de riktigt bra modellerna. Kortfattat är det ett system som agerar på två olika sätt. Det ena är att värmen kommer från alla håll runt grytan där riset ligger vilket gör att riset blir helt jämnt och perfekt kokat. Den andra funktionen är att modellen anpassar värmen efter vart i kokprocessen riskokaren är och som om det inte vore nog så har den en inbyggd dator som känner av mängden vatten förhållande till ris och anpassar värmen efter det. Resultatet av detta är att man får ris som är helt perfekt varje gång man använder riskokaren. 

Flera kokprogram: Många riskokare, speciellt de lite billigare alternativen har bara ett kokprogram som hamnar lite mittemellan de olika rissorterna i tid och värme. Men med Sakura kan du välja olika kokprogram efter den typen av ris du ska tillaga. Detta innebär att riskokaren fungerar lika bra till sushi ris som till de andra sorterna.

Det bästa alternativet

Faktum är att detta är den riskokare som är testvinnare över alla riskokare vi testat så det är en modell som inte bara passar till sushi då modellen har flera fördelar som kan vara bra för dig som potentiell köpare att känna till. 

Kan laga mer än ris: Modellen kan även användas till att laga soppor, kaksmet, gröt och ångkoka grönsaker. Så detta är en riskokare som levererar på många plan. 

Timer och varmhållning: Saker som timer och varmhållning är standard på denna kaliber av riskokare. Det innebär att du kan förinställa när riskokaren ska dra igång och när riset är klart slår den automatiskt över till att hålla riset i perfekt temperatur och konsistens tills du är redo att äta det. 

Snygg design: Detta är även en riktigt snygg riskokare i en färg som passar in i nästan alla kök och modellen ser modern ut. Så om du vill ha den framme så blir den snabbt en fräck inredningsdetalj i köket. 

Slutsats

Vill du kunna laga perfekt sushiris hemma så är detta den bästa modellen för dig. Den har alla viktiga funktioner och är dessutom lika bra på andra rissorter och kan användas till andra saker med. Allt till ett pris som är lägre än de modeller den konkurrerar med. Vi säger köp!

Hur man gör perfekt sushi ris i en riskokare 

Att göra sushi ris är en konst i sig själv. Konsistensen, smaken och temperaturen är alla avgörande faktorer för att skapa den perfekta basen för dina sushi-rätter. Med hjälp av en riskokare kan processen bli både enklare och mer konsekvent. Här är några steg för att uppnå det perfekta sushi-riset i din riskokare varje gång.

Välj rätt ris: För att göra sushi ris behöver du ett speciellt ris som kallas ”sushi rice” eller ”japonica rice”. Det är en kortkornig risvariant som har en hög halt av stärkelse, vilket ger riset dess karakteristiska klisterkonsistens som är idealisk för att forma sushi.

Mät upp ris och vatten: För att laga sushi ris är det viktigt att ha rätt proportioner av ris och vatten. En bra tumregel är att använda 1 del ris till 1,25 delar vatten. Detta förhållande kan dock justeras lite beroende på din personliga preferens och det vad det ris man valt har för specifika egenskaper.

Skölj riset: Precis som med andra risrätter är det viktigt att skölja sushi riset ordentligt för att ta bort överskott av stärkelse och andra orenheter. Skölj riset under kallt vatten i en sil och rör om det försiktigt med händerna tills vattnet blir klart. Vi har listat de bästa ristvättarna om du vill ha en produkt designad för uppdraget. 

Låt riset blötläggas: Efter att ha sköljt riset, låt det sedan blötläggas i vatten i cirka 30 minuter. Detta steg hjälper till att mjuka upp riset och ger det en jämnare konsistens under tillagningen.

Tillaga riset i riskokaren: När riset har blötts tillräckligt, lägg det i riskokarens insats och tillsätt den nödvändiga mängden vatten enligt de proportioner som passar till just ditt ris. Starta sedan riskokaren och låt den göra sitt jobb.

Tillaga riset långsamt: När riset tillagas är det viktigt att låta det tillagas långsamt för att säkerställa att det blir jämnt tillagat och att konsistensen blir rätt. Undvik att öppna locket under tillagningen för att inte släppa ut ångan och påverka resultatet.

Låt riset svalna: När riskokaren signalerar att riset är klart, låt det sedan svalna något innan du använder det till att göra sushi. Att arbeta med varmt ris kan vara besvärligt och kan också påverka slutresultatet negativt.

Tillsätt sushietikett: När riset har svalnat tillräckligt, tillsätt sushietikett (en blandning av risvinäger, socker och salt) och blanda försiktigt med riset tills det är jämnt fördelat. Detta ger riset den karakteristiska smaken och glansen som är typisk för sushi ris.

Genom att följa dessa steg och använda din riskokare på rätt sätt kan du uppnå perfekt sushi ris varje gång. Att ha rätt konsistens, smak och temperatur är avgörande för att skapa utsökta sushi-rätter som kommer att imponera på dina vänner och familj. 

Slutsats

Det finns billigare riskokare än modellen vi recenserat i denna artikel, men när det kommer till att göra sushi-ris så är kraven väldigt höga och därför har vi rekommenderat den modell som gör det bäst. Så nu återstår bara för dig att klicka hem den så att du med kan göra den perfekta sushin.