Kategorier
Riskokare

Vintage riskokare – Bäst i test

Vintage-looken har blivit väldigt populär de senaste åren och märken som SMEG ligger helt rätt i tiden. Tyvärr gör de inga riskokare, så istället har vi testat fram några alternativ med snygga och effektiva vintage-riskokare som du kan klicka hem idag!  

Ariete 2904 Riskokare – Vintage riskokare bäst i test 

Ariete blir vår testvinnare för den gör inte bara bra ris utan det är den modell som visuellt sticker ut mest och har just den eftertraktade vintage-looken. Nedan kommer vi att titta lite närmare på det som är viktigt att känna till med modellen. 

Storlek: Detta är en lite större riskokare och passar perfekt för dig som har en större familj eller ofta har gäster på besök. Modellen rymmer hela 3 liter ris vid varje kokning och det räcker gott och väl till att göra över 10 portioner ris även om varje person äter ganska mycket. 

Material på grytan: Innergrytan där man placerar riset vid kokning är keramisk och har en väldigt bra coating. Det innebär att den är väldigt slitstark, riset inte klibbar/kokar fast i grytan och rengöringen blir väldigt enkel. Det är i princip bara att spola den under kranen och sedan torka lite lätt. 

Flera funktioner: Modellen kan som många andra modellen inte bara koka ris. Du får även funktioner för att värma upp ris, ångkokning, surtering, och varmhållning.   

Slutsats

Detta är en riktigt bra riskokare som gör riktigt gott ris, har hög kvalitet och är kanske den riskokare vi testat som sticker ut mest utseendemässigt. Vi rekommenderar köp om du är ute efter denna looken! 

Oster Vintage Riskokare – Budgetalternativ 

Detta är ett betydligt billigare alternativ och därför är det ett riktigt bra alternativ för dig som vill ha en vintage riskokare utan att spränga banken. Utseendet har en klassisk stil med en traditionell röd färg och vi tycker att riskokaren är förvånansvärt läcker sett till den låga priset. 

Storlek: Denna modell är betydligt mindre än Airete och det är inget som förvånar med tanke på priset. Modellen rymmet 0,6 liter vilket innebär 6 koppar ris. Så det är en modell som passar perfekt för två till tre personer beroende på hur stora man är i maten. 

Ångkokning: Modellen har inte så mycket extra funktioner men självklart kan man använda den som ångkokare då det i princip blivit standard på riskokare idag. Ångkorgen man monterar i ingår och det medföljer även en måttbägare samt en risslev.

Varmhållning och automatisk avstängning: När riset är klart kan du sätta den på varmhållning så att riset hålls i perfekt temperatur och om du inte känner för det har Oster en funktion som stänger av riskokaren automatiskt när riset är klart. 

Slutsats

Oster är av hög kvalitet, är fräck och till ett lågt pris. Håller man sig till de vanliga rissorterna så gör den även ett bra jobb även om den inte är riktigt lika vass som den dyrare modellen från Ariete. 

Tokit Vintage riskokare – Snyggt alternativ 

70-talet ringde och ville ha tillbaka sin avokadogröna färg! Denna modell är kanske inte speciellt vintage i formen, men färgen är en riktig klassiker och trots detta är det en riskokare med moderna funktioner och smart design som vi tycker om. 

Storlek: Modellen är listad på 1,5 liter, men insidan är betydligt mindre. Därför kan modellen bara göra upp till 3 koppar okokt ris. Perfekt för ett mindre hushåll som vill göra nytt och fräscht ris varje gång, men är man flera i hemmet så behöver man ett större alternativ. 

Design: Modellen har en slitslockdesign vilket gör det väldigt enkelt att fylla på med ris och vatten. Dessutom är det superenkelt att ta ut innergrytan för rengöring. Innergrytan är som de andra modellerna på listan behandlad med en effektiv anti-stick behandling som gör att riset inte fastnar. Den är även unik när det kommer till hur man startar riskokaren. När du satt i sladden ska du vänta i 7 sekunder, sedan trycker du försiktigt på locket och så startar riskokaren.         

Mångsidig: Modellen kan även användas till att tillaga fisk, soppor, gröt och inte bara till att göra ris. 

Slutsats

Detta är med en riktigt bra riskokare som har en retro färg men har en design som är modern och ganska unik. Vi tycker att det är ett bra alternativ som konkurrerar med vår testvinnare från Ariete. 

Viktigt att tänka på 

Modellerna i denna artikel är de bästa vintage riskokarna vi testat fram. Vill du ha en lista över alla de bästa riskokarna oavsett utseende så har vi listat dem här: Riskokare – Bäst i test