Kategorier
Riskokare

Yum Asia vs Zojirushi – Vilken modell är det bästa köpet?  

-Denna sidan innehåller affiliate länkar till amazon.se. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Både Yum Asia och Zojirushi är ruskigt bra riskokare är två av de modellerna som vi tycker är de bästa på marknaden i dagsläget. Och vi har sett att det är en hel del som söker på google efter vilken av dem som är den bästa riskokaren av de två modellerna. Så vi har skrivit denna artikel för att reda ut vilken du ska köpa och nedan hittar du svaret. Men först ska vi kolla vad man faktiskt får med respektive modell. 

Yum Asia Sakura – Bästa valet från Yum Asia

Det är inget snack om saken, Yum Asia Sakura är en av de bästa riskokarna på marknaden och den har en lång rad moderna och smidiga funktioner, snygg design och framförallt så gör den väldigt gott ris! Nedan kommer vi att lyfta fram de viktigaste sakerna med modellen. 

Gör mycket ris: Modellen är på 1,5 liter vilket får anses ganska stort och den kan tillaga ganska mycket ris på en kokning. Enligt Yum Asia så gör riskokaren 8 portioner ris och det stämmer om man är lite mindre i maten, men vi skulle säga att man får 6 normalstora portioner per kokning. 

Modern teknik: Det är inte bara på utsidan som modellen ser snygg och modern ut, den har alla viktiga moderna funktioner som både gör väldigt bra ris och underlättar för dig som användare. Saker som timer och varmhållningsfunktion är självklarheter och du ställer lätt in modellen på de smidiga knapparna och ser vad som händer på LED-skärmen på framsidan av riskokaren. 

Mer än bara en riskokare: Modellen kan koka mer än bara ris. Du kan använda den till att ångkoka tillbehör som grönsaker, kött och fisk, göra gröt, soppor, kaksmet och din egen yoghurt om du känner dig lite äventyrlig i köket. Så som du ser så är det en modell som är mer än bara en vanlig riskokare. 

Gör väldigt bra ris: Inte helt oväntat så gör en riskokare av denna kalibern riktigt gott ris och det är tack vare två olika saker. Det ena är Fuzzy Logic som är ett system som är designat för att riset ska bli hel genomkokt och perfekt i både smak och konsistens varje gång du använder Sakura. Det fungerar genom en 7 stegs kokprocess där värmen anpassas i de olika stegen och att värmen kommer från alla håll runt grytan. Den andra anledningen till att riset blir perfekt är att man får olika program för olika typer av ris vilket gör att du får ett perfekt resultat oavsett vilket ris du föredrar att äta.

Priset: Yum Asia är inte på något sätt en billig riskokare, men sett till prestanda och jämfört med vad många andra modeller av samma kaliber kostar är den riktigt billig och slår Zojirushi med hästlängder på denna punkten. 

Slutsats

Det finns inget att klaga på med Yum Asia, det är en riktigt bra riskokare! Nedan kommer vi att titta på Zojirushi för att reda ut vilken som är det bästa alternativet.

Zojirushi NP-HCC10XH – Bästa valet från Zojirushi

Så, här kommer alternativet från Yum Asias konkurrent och det är NP-HCC10XH från Zojirushi som med är en väldigt kompetent riskokare, men som är ett betydligt dyrare alternativ. Precis som med alternativet ovan kommer vi att gå igenom de viktiga sakerna att ha koll på med modellen nedan. 

Storlek: Modellen är på 1 liter och det innebär 5,5 koppar ris vilket blir ris för ungefär 6 personer enligt tillverkaren, men enligt oss blir det 4-5 normalstora portioner. Detta är den modell som var närmast Yum Asia i storlek och det var därför vi valde den. 

Simpel design: Till skillnad från modellen ovan så är designen lite mer diskret och simpel med finishen i rostfritt stål. Men självklart har även NP-HCC10XH skärm och knappar att ställa in riskokaren med. Modellen inger verkligen kvalitet och känns robust och väldigt tåligt när man tar i riskokaren, det märks att de är kända för att göra produkt av extremt hög kvalitet.

Självklara funktioner: Då det är en riktigt fin riskokare så har modellen självklart både timer och varmhållningsfunktion precis som modellen ovan. 

Gör grymt ris: Modellen har fått ett värmesystem som värmer själva grytan där riset ligger både från botten, sidorna och locket för att riset ska bli perfekt genomkokt även om man fyller på med maximal mängd ris. Du får även olika program för: Jasminris, vitt ris, brunt ris, basmati ris, sushi ris, sött ris och GABA ris. Modellen kan även göra gröt, men har till skillnad från Yum Asia inga andra saker den är designad för att laga. 

Priset: Detta är den svaga punkten med denna modell då den kostar nästan 4 gånger mer än Yum Asia och det är en av de dyraste riskokarna vi sett och den dyraste vi testat. Det finns billigare modeller från Zojirushi som är mindre och gör därmed mindre mängder ris. Men de kostar ändå nästan dubbel så mycket som Yum Asia. 

Slutsats

Detta är en riktigt dyr riskokare, men det är även en modell av extremt hög kvalitet som gör extremt bra ris. Nedan kommer vi att ge rekommendationen för vilken modell vi tycker är det bästa köpet!

Yum Asia vs Zojirushi – Vilken ska man köpa? 

För oss som driver denna sajt är valet ganska enkelt och det är att välja Yum Asia Sakura och det finns flera anledningar varför:

  • Den gör lika bra ris
  • Kan laga mer olika saker 
  • Ser snyggare ut
  • Har varmhållning och timer 
  • Och är väldigt mycket billigare 

Med det sagt finns det inget alls att klaga på med Zojirushi utan det är en hel super riskokare som gör lika bra ris som Yum Asia, vi tycker bara inte att den direkt är bättre på något och kostar väldigt mycket mer. Nedan länkar vi till båda modellerna och det är bara att klicka på knapparna så skickas till du till produkten!