Kategorier
Riskokare Uncategorized

Riskokare mini – Bäst i Test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar till amazon.se. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

En mini riskokare underlättar livet för många om man äter mycket ris och inte behöver mer än ett par portioner åt gången, och därför har vi skrivit denna artikeln så att du med kan slippa att stå och koka ditt ris på det traditionella viset och istället låta en riskokare göra jobbet åt dig! 

Reishunger Mini Riskokare – Liten ris kokare bäst i test

Det tyska märket Reishunger är en riskokare som man kan hitta på många av våra listor och det är en modell som kanske inte är den billigaste på listan, men man får ändå mycket värde för pengarna då den är riktigt bra, har alla funktioner man kan tänka sig och slår över sin prisklass. Därför har den blivit vår testvinnare över mini riskokare.

Trots att det är en riskokare på bara 0,6 liter så gör den ris för upp till tre personer på en kokning, eller om man är som mig och är lite större i maten så får man 2 stora portioner ris.

Vad man får

Här kommer vi att lista de funktioner med Reishunger miniriskokare som vi tycker är viktiga för dig som konsument att känna till innan du slår till!

Modernt utseende: Okej, det kanske inte är den viktigaste punkten, men vi har ändå valt att sätta den överst då det är en modell som sticker ut genom att man kan välja på hela 6 olika färgalternativ vilket inte är så vanligt på riskokare. Det gör att du kan hitta en färg som passar in i alla kök, eller varför inte sticka ut med en av de skarpare färgerna den finns i. Modellen har även en LCD-skärm och knappar som du enkelt ställer in modellen med.

Gör perfekt ris: Många av de billigare miniriskokarna gör perfekt ris, men bara på en sort då ofta bara har ett kokprogram. Med Reishunger kan du ställa in den på olika program för olika sorters ris vilket gör att du får ett perfekt resultat oavsett vilken typ du föredrar att äta. Detta går även hjälp genom att modellen har en kokprocess i 7 steg som gör att riset blir i rätt konsistens, smak och alltid blir jämt kokat.

Kokar mer än bara ris: Reishunger kan koka mer än bara ris och kan precis som de flesta modeller även ångkoka grönsaker, kött och fisk. Men här kan du även använda riskokaren till att koka gröt, göra kaksmet, quinoa och göra thadig.

Timer och varmhållning: Om du vill ha riset klart när du kommer hem, eller gröten klar på morgonen så är det bara att ladda Reishunger i förväg, sätta timern och njuta av en måltid som är redo att ätas vid en tidpunkt du valt utan att behöva stå vid spisen. Direkt när riset blivit klart går den automatiskt över på varmhållning så att risets temperatur och konsistens hålls i perfekt form till du är redo att äta det.

Slutsats

Detta är enligt oss den bästa mini riskokaren och vi tycker att den levererar grymt ris oavsett vilken typ du gillar, kan användas till att laga fler rätter, är väldigt snygg, i hög kvalitet och till ett pris som är lägre än på motsvarande modeller från andra tillverkare. Vi säger köp!

Russell Hobbs Mini Riskokare 3 portioner – Billigt alternativ

Russell Hobbs Mini Riskokare för 3 portioner

Russell Hobbs har hamnat på de flesta av våra listor på denna sajten och det är inte utan anledning, vi gillar helt enkelt deras produkter väldigt mycket sett till hur de presterar och det vi gillar än mer är det låga priset man betalar för den kvaliteten man får. Och såklart är deras mini riskokare som klarar av att göra upp till 3 portioner ris per kokning baserat på 145 gram per portion inget undantag. 

Måtten på denna lilla riskokare är djup: 15 cm, bredd: 15 cm och en höjd på 12,5 cm. Den väger dessutom under 1 kilo vilket är väldigt lite för en riktig riskokare även i miniformat. 

Vad man får

Precis som vi börjat förvänta oss av Russell Hobbs så får man mycket för pengarna och mer än konkurrenterna i samma pris erbjuder. 

Glaslock: Inte för att det egentligen behövs då den säger till när riset är klart så har den ett glaslock så man kan titta till det man tillagar. Locket är dessutom designat så att det inte blir varmt och man riskerar att bränna sig när man tar av det. 

Anti-stick behandling: Som standard på Russell Hobbs produkter så har de “anti-stick” behandling som gör att riset inte fastnar på kanterna eller i botten av riskokaren. 

Kan diskas i maskin: Både grytan och locket kan diskas i diskmaskinen. Även om vi vill tillägga att livslängden på anti-stick behandlingen blir lite kortare om man gör det ofta. 

Mätkopp och slev: För att exakt kunna mäta upp mängden ris så medföljer en mätkopp, dessutom får man med en slev för att servera riset som även den har anti-klibb behandlingen. 

Slutsats

Vill man ha en riskokare som är billig utan att tumma på kvaliteten så är Russell Hobbs mini riskokare för dig! Den levererar på alla punkter, inklusive bra ris. 

Du kanske även är intresserad av: Japans Riskokare – Bäst i Test

Cuckoo Mini Riskokare för 1 till 3 personer – Portabelt alternativ Riskokare

Cuckoo Portabel Riskokare

Denna lilla smidiga riskokare är tillverkad för att den ska vara smidig att ta med sig, men det slutar inte där och man har inte snålat in på prestandan. Den gör enkelt ris för upp till tre personer(mindre portioner), vi tycker att den kanske passar bättre till två, speciellt om man är lite större i maten. 

Vad man får

Till denna riskokaren får man de flesta funktioner man förväntar sig. Såklart har den varmhållningsfunktion för att kunna äta riset när du själv känner för det eller är klar med tillbehören. Det som sticker ut lite med denna modellen har vad Cuckoo kallar för “3D-heating system” som innebär att värmen kommer med samma styrka från både botten, väggarna och locket. Innergrytan har såklart anti-stick behandling för att inget ris ska fastna i den och göra den lätt rengöra. 

Det är föga förvånande om du aldrig har hört talas om Cuckoo förut, men det är inget billighetsmärke utan tvärtom är det en sydkoreansk tillverkare som gjort riskokare de senaste 40 åren och alltid fokuserat på att göra sina kokare bättre för varje generation. 

Slutsats

Cuckoo är kanske lite av det dyrare slaget, men kvaliteten på produkten lever upp till priset och vi tycker att det är en väldigt bra riskokare. 

Yissale Mini Riskokare

Yissale Mini Riskokare

Denna modellen passar för dig som vill ha en liten riskokare som man kan bära med sig. Den passar såklart bra till att koka ris, men kan även ånga grönsaker, fisk och kött vilket gör den minst sagt mångsidig. Varmhållningsfunktionen gör att du kan hugga tag i det smidiga handtaget och ta med den om du vill ha varmt ris med dig utomhus.Och vikten på riskokaren är ynka 0,4 kg, men det är utan ris i och om man kokar hela behållaren på 1 liter full så väger den betydligt mer även om den fortfarande kommer vara lättare än en vanlig riskokare. 

Slutsats 

Detta är en billig mini riskokare, men låt inte priset lura dig, det är en produkt som fungerar väldigt bra. Speciellt om du vill ha en modell som är smidig att ta med sig om man ska ut och vill äta där. 

Yum Asia Mini Riskokare

Yum Asia kanske inte är det mest kända märket på den Svenska marknaden när det kommer till mini riskokare, men det är ett märke som verkligen håller måttet (annars hade vi såklart inte haft med den)! Denna modellen rymmer 0,63 liter eller 3,5 koppar ris och passar därmed in på denna listan över mini riskokare. Men låt inte storleken lura dig när det kommer till prestandan! Detta är en mycket kapabel riskokare som har 4 olika program för att koka ris och 4 program för att tillaga andra saker, så det är en modell som är mångsidig. Inställningarna görs enkelt genom att trycka på smartknapparna. 

Slutsats

Det är inte den billigaste modellen på listan, men kanske den mest kapabla modellen. Vill man ha en riktigt bra mini riskokare så är Yum Asia ett grymt alternativ!

Vanliga frågor om mini riskokare

Varför ska man ha en mini riskokare?

Vi skulle inte säga att det är något man ska ha, men det är något som passar väldigt bra till vissa personer. Bor man själv eller två personer och äter ris ofta så kan denna typen av produkt vara fördelaktig då den lagar lagom mängd till 1 till 3 personer beroende på vilken modell man väljer och är liten och smidig att plocka undan om man inte vill ha den stående framme hela tiden. 

Finns det risk att en mini riskokare bränner riset? 

Det fina med riskokare oavsett storlek är att de alltid kokar riset i perfekt tid både för att smaken och konsistensen ska bli perfekt. Detta medför även att riset inte riskerar att brännas. 

Hur mycket vatten ska man ha i en mini riskokare?

Det som avgör hur mycket vatten man ska använda är vilket ris du tänkt koka. De olika typerna har olika mängd vatten förhållande till ris för bra resultat. Så kolla vad som gäller för just ditt favorit ris. 

Hur lång tid tar det att koka ris med en mini riskokare?

Igen så beror det lite på vilket ris du tänkt koka, men även mängden spelar roll. Men det tar inte mer än 20 minuter och den sköter hela jobbet själv.

Vilken är den minsta storleken på en riskokare? 

De minsta modellerna är till för 1 till 1,5 koppar ris, men vi rekommenderar inte de modellerna då de ofta inte är bra nog och skulle man behöva göra mer än en portion så kan man inte använda den. 

Är en mini riskokare tillräckligt för 4 personer? 

Svaret är nej, den största modellen som kan ses som en mini riskokare är för upp till 3 personer, men även den är mer för två personer om inte äter väldigt lite. Vill man kunna laga till fler personer så rekommenderar jag att kolla in vår lista med Riskokare – Bäst i Test.

Du kanske även gillar: Ett test av OBH Nordica Versatile