Kategorier
Riskokare

Riskokare under 1000 kr – Bästa modellen

Är du på jakt efter en ny riskokare och har en budget på 1000 kr att röra dig med? Inga problem, för vi har testat fram den bästa modellen i prisklassen. Nämligen Yum Asia Kumo YumCarb som slår över sin prisklass och har alla viktiga funktioner man kan tänkas behöva! 

Yum Asia Kumo Yum Cars – Bästa modellen under 1000 kr

Om du läst flera av våra artiklar vet du säkert vid det här laget att Yum Asia är vårt favoritmärke och de är överst på de flesta av våra listor. Föga förvånande gäller detsamma för modeller under 1000 kr då vi tycker att denna modell är betydligt bättre än vad priset antyder! 

Viktigt att känna till med modellen 

Vi kommer att börja med att gå igenom de sakerna och funktionerna som vi tycker är viktiga för dig som kund att känna till innan du köper modellen.

Storlek: Detta är en riskokare som är perfekt för en familj på 4 till 5 personer då den har en kapacitet på 5,5 koppar okokt ris.

Yum Carb Funktion: Detta är något som verkligen sticker ut och vi har inte stött på det med någon annan riskokare vi testat. Det är en funktion som man kan sätta igång och när man kokar riset med detta program som minskas mängden kolhydrater i riset med 25% genom en specifik kokprocess. Trots detta påverkar det inte smaken på riset!?! Så det är en perfekt produkt för individer som tränar eller försöker att gå ner i vikt. Med självklart kan man även koka riset som vanligt med modellen om man föredrar det.    

Fuzzy Logic: Detta är systemet som sköter kokprocessen och Kumo har fått ett avancerat sådant system. Det innebär att modellen har Artificiell Intelligens som känner av exakt mängd vatten och ris, samt vart i kokprocessen den befinner sig. Därefter anpassar den den värme och koktid till perfektion så att riset blir helt super. 

Timer och varmhållning: Det känns som vi tjatar om dessa funktioner i alla artiklar vid det här laget då det blivit något de flesta riskokare har idag. Så på denna modell är det en självklarhet. Timer är precis vad det låter som, det vill säga möjligheten att förinställa när riset ska börja koka. Varmhållningen innebär att när riset blivit klart så håller riskokaren det i rätt temperatur och konsistens. Den funktionen går att använda i hela 12 timmar om man vill. 

Kan användas till mycket: Precis som dess storebror Sakura så har Kumo fått olika kokprogram för olika sorters ris och även en del andra program som gröt, soppa, kaksmet, ångkokning och att den kan användas som slowcooker. De olika programmen för ris gör att du får det bästa resultatet oavsett vilken typ du föredrar att äta. 

Ninja keramisk coating: Även om funktionen inte är lika häftig som namnet låter så är det en viktig del på en riskokare. Det innebär att den inre grytan där riset ligger har fått en behandlad yta som är väldigt slitstark, inte riskerar att ris klibbar fast och är extremt enkel att rengöra. 

Design: Smaken skiljer såklart från person till person. Men vi tycker att detta är en snygg och elegant riskokare som passar in snyggt i de flesta kök. Du kan välja på den i helsvart eller svart/stål vilket gör att man även får valmöjlighet. Modellen har skärm och knappar som gör det enkelt att manövrera mellan de olika inställningarna. Vi tycker att det är enkelt att förstå, men är det några oklarheter så medföljer en enkel instruktionsbok. 

Slutsats

Även om marginalen till 1000kr är extremt låg då Kumo Yum Carb kostar 999 kr så tycker vi att det är det överlägset bästa köpet under 1000 kr. Modellen har funktioner som man ofta får betala dubbelt så mycket för, är av högsta kvalitet och gör fantastiskt ris oavsett vilken typ du föredrar att äta. Vi rekommenderar köp!