Kategorier
Riskokare

Tristar Riskokare Test 

-Denna sidan innehåller affiliate länkar till amazon.se. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Tristar är ett lite billigare alternativ på riskokare men som ändå har en god kvalitet på sina produkter och gör bra ris. I denna artikeln kommer vi att recensera två olika modeller där den ena är ett mindre alternativ och det andra lite större. Vi har även skrivit en artikel där vi listat de bästa riskokarna på marknaden, klicka på länken så kommer du direkt till den artikeln.  

Tristar RK6117 – Tristar 0,6 liter 

Tristar RK6117 är en lite enklare modell än de lite dyrare alternativ som man ofta hittar i våra andra tester, men RK6117 är även ett riktigt billigt alternativ där vi tycker att man får en bra riskokare för pengarna. Nedan kommer vi att gå igenom allt viktigt med modellen. 

0,6 liter: Modellen har en kapacitet på 0,6 liter vilket enligt Tristar motsvarar ris för 3 personer. Vi skulle säga att om man äter ganska lite så stämmer det, men om man äter normalstora portioner så gör den ris för upp till 2 personer per kokning.

Bra ris: Vi tycker att riset blir bra och fluffigt med RK6117, men inte riktigt så bra som på modeller som har olika program för olika typer av ris. Men det får man inte på en riskokare i den lägre prisklassen. 

Varmhållningsfunktion: Precis som de flesta riskokare på marknaden idag så har den självklart utrustats med varmhållningsfunktion. Det innebär att när riset är klart så hålls temperaturen och konsistensen perfekt tills du är redo att äta det. 

Bra coating på grytan: Något som det ofta snålas med på modeller i denna prisklassen är coatingen på grytan, men vi tycker att Tristar satt i en av hög kvalitet som kommer att tåla användning under lång tid och är lätt att rengöra. 

Slutsats

Vill man ha en riskokare men inte lägga så mycket pengar så tycker vi att Tristar RK6117 är ett bra alternativ. Du får bra ris, en produkt av god kvalitet och varmhållningsfunktion för under 300 kr. Det är svårslaget. 

Tristar RK6129 – Tristar 2,2 liter 

Detta är ett alternativ för dig som verkligen vill kunna laga stora mängder ris vid varje kokning och vi tycker att den är ett bra alternativ för dig som har en stor familj, barn i tonåren som äter mycket eller ofta har större bjudningar hemma. Precis som med modellen ovan så kommer vi att gå igenom de viktiga sakerna och lista dem nedan,

2,2 liter: Detta är en lite större modell och det innebär såklart att den även lagar mer ris vid varje kokning. Med RK6129 är det inga problem att göra 10 portioner ris åt gången. 

Non-stick behandling: Insidan har fått en non-stick behandling som gör att riset inte klibbar fast eller riskerar att brännas fast i grytan. Den är även av hög kvalitet och verkar stryktålig när vi testar riskokaren. 

Hög kvalitet: Modellen känns robust i konstruktionen och är i rostfritt stål på utsidan. Man kan ta ut innergrytan för att rengöringen ska bli enkel och locket är snyggt designat i glas.  

Funktioner: Precis som med modellen ovan så har den inte så många funktioner då det är en lite billigare modell och den har bara ett kokprogram för ris. Men du får varmhållningsfunktion och ett skydd mot torrkokning. 

Tillbehör: Till riskokaren så ingår en rissked för att ta riset när det är klart, ett mått för att mäta upp vatten och ris, samt ett anti-glid fötter som du kan sätta på riskokaren.  

Slutsats

Detsamma gäller med RK6129 som med RK6117. Det är en bra riskokare om du inte vill lägga så mycket pengar, men i detta fallet i större format. Kvaliteten är god, riset blir bra och priset är lågt. 

Vart köper man Tristar riskokare 

Man kan köpa Tristar på rätt många olika sidor men vi länkar till Amazon då det är det billigaste stället vi hittat dem på och tycker att de blir ett prisvärt köp där. 

Är Tristar riskokare bra? 

Sett till vad de kostar så är de väldigt bra, men jämför man dem med de lite mer avancerade modellerna för runt 1000 kr som har betydligt mer funktioner i form av olika kokprogram för olika typer av ris, timer osv. Då känns de ganska simpla. Så vi tycker att de är helt okej och är mycket värde för pengarna men att det finns bättre riskokare om man är villig att spendera lite mer pengar. 

Rekommenderad läsning: Champion Riskokare Test