Kategorier
Riskokare

Champion Riskokare – Test 

-Denna sidan innehåller affiliate länkar till amazon.se. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

I denna artikel kommer vi att titta lite närmare på Champion riskokare och leverera all information du behöver om deras modell. Dessutom så kommer vi att presentera ett alternativ som vi tycker är bättre köp för dig som konsument. 

Champion CHRK210 – Bästa Champion riskokare 

När vi går igenom Champions sortiment så tycker vi att deras modell CHRK210 är det bästa alternativet. Ovan skriver vi att vi kommer att presentera en modell som är ett bättre köp vilket stämmer, men det betyder inte att Champion på något vis är dålig. Så nedan kommer vi att gå igenom det vi tycker är viktigt att känna till om modellen. 

Viktigt att känna till med Champion riskokare

Detta är ett lite billigare alternativ vilket gör att den inte har så mycket funktioner och utrustning som många andra modeller. Men här kommer vi att lista de sakerna vi tycker är viktiga att hålla koll på. 

Den rymmer 1,5 liter: Det är en modell som är stor nog att göra ris för en familj på fyra personer, även om de är lite större i maten. Sett till priset tycker vi att detta är en bra storlek på modellen. 

Hög kvalitet: Utsidan av Champion är i rostfritt stål och vi tycker att man får en känsla av kvalitet när man tar modellen i händerna. Den känns robust. Även insidan tycker vi ser bra ut och coatingen på grytan är vad vi kan se av godkänd kvalitet och riset klibbar inte fast. 

Varmhållning: Precis som de flesta modellerna på marknaden så har Champion fått varmhållningsfunktion. Det innebär att när riset är färdigt så håller riskokaren riset i lagom temperatur tills det är dags att äta det. 

Man får med två tillbehör: När man köper riskokaren så får man med en måttkopp för att enkelt mäta upp rätt mängd ris och vatten, samt en sked att använda när riset väl blivit klart. 

Slutsats

Det är inga fel på Champion, snarare tycker vi att det är en helt okej riskokare som verkar vara av hög kvalitet. Men vi tycker att det finns ett alternativ som är lika bra, men till ett betydligt lägre pris och den recenserar vi nedan. 

Russell Hobbs – Ett bättre alternativ till Champion

Russell Hobbs må vara lite mindre, men den kan ändå laga ris för upp till 6 personer vilket gör att även denna modell räcker för familjer på fyra personer. Modellen är dessutom betydligt billigare och har alla funktioner som Champion har, och därför tycker vi att det är ett bättre alternativ att köpa. Vi har även rankat produkten som vår bästa billiga riskokare.

Viktigt att känna till med Russell Hobbs 

Faktum är att denna modell är väldigt lik Champions riskokare när det kommer till utrustning och de är båda av hög kvalitet med bra coating på insidan och känns robusta när man håller dem. Båda alternativen har varmhållningsfunktion, glaslock och indikatorlampa för att man tydligt ska se när riset är klart. 

Skillnader 

Men vi tycker att Russell Hobbs sticker ut på tre punkter som gör den till det bättre köpet. 

Ångkokning: Här får du med en korg som man kan sätta i grytan. Det ger möjligheten att använda riskokaren till att ångkoka grönsaker, kött eller fisk. Denna möjlighet får du inte med Champion. 

Kan köras i diskmaskin: Enligt tillverkaren så kan detta alternativ köras i diskmaskinen och det är något som vi tycker är en värdefull och ganska unik funktion. 

Priset: Självklart så är priset den tredje punkten och som du ser så får du en mer kapabel modell till ett lägre pris. 

Slutsats

Detta är inte den bästa modellen på marknaden, men vill man ha en modell från budget-klassen så är detta det bästa alternativet enligt oss. Modellen presterar bättre än alla andra modeller för samma pengar och den slår Champion som är ett dyrare alternativ. 

Fler modeller 

Om du vill ha en lite vassare riskokare än de alternativ du hittar i denna artikel så har vi skrivit en artikel där vi testat ut alla de bästa modellerna på marknaden. Den hittar du här: Riskokare bäst i test.