Kategorier
Uncategorized

Riskokare med ångfunktion – Bäst i test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar till amazon.se. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Många riskokare som finns på marknaden idag kan användas till att tillaga fler saker än bara ris och den kanske vanligaste extra funktionen är att man kan använda den till att ångkoka grönsaker, kött och fisk. Tidigare var det inte det vanligaste men nu finns det på de flesta riskokare. Vill du ha en lista med de bästa riskokarna så är det bara att klicka på denna länken: Riskokare – Bäst i test. Men vi kommer även att lista ett gäng olika riskokare med ångfunktion i denna artikel som är lite billigare om det främst är ångfunktionen som är viktig för dig.  

Russell Hobbs Riskokare Med Ångfunktion – Bästa köpet 

Om det som är viktigt för dig är att kunna koka ris och ångkoka diverse tillbehör så tycker vi att Russell Hobbs är det bästa alternativet då du får en bra riskokare som är av hög kvalitet trots att priset är väldigt lågt. Och det är inte bara vi som tycker om modellen, utan det är en bästsäljare på Amazon med 4,4 av 5 stjärnor från 3750 betyg. 

Viktiga saker med modellen 

Här kommer vi att lista de saker som vi tycker är viktiga att känna till om modellen innan du köper. 

0,8 liter: Modellens storlek är på 0,8 liter vilket enligt tillverkaren motsvarar 6 portioner ris. Vi tycker att det är lite att ta i och skulle säga att modellen gör 4 till 5 portioner om man inte är ganska lite vid varje måltid. 

Hög kvalitet: Trots ett lågt pris så är modellen av väldigt hög kvalitet och det är en modell som känns robust när man får den i handen. På många lite billigare modeller så har man ofta snålat in på coatingen på själva grytan som sitter inne i riskokaren, men Russell Hobbs har satt dit en av hög klass som är både hållbar och lätt att rengöra. 

Varmhållningsfunktion: När riset är klart så kan man slå på varmhållningsfunktionen. Den gör så att riset hålls i perfekt temperatur tills du är redo att äta det. Vi tycker även att detta är en superfunktion om man är flera i hemmet fast som äter vid olika tider. Till exempel barnen efter skolan, mamma efter jobbet och pappa lite senare, då alla får ris som är färskt och i perfekt temperatur. 

Slutsats

Vi gillar denna riskokare med ångfunktion väldigt mycket, faktiskt så mycket att vi tidigare gett den en hel artikel där vi rekommenderar den som den bästa billiga riskokaren

Bestron Riskokare Med Ångfunktion – För dig som vill laga stora mängder mat

Bestron är något dyrare än vår rekommendation för bästa köp, men den är även betydligt större. I övrigt så är det mycket som är ganska likt Russell Hobbs och vi tycker att detta är ett bra alternativ för dig som vill kunna laga mycket ris och ångkoka. 

Viktigt att veta med produkten

Precis som med vårt första alternativ på listan så kommer vi här att lista de saker som vi tycker är viktiga att ha koll på innan man köper modellen. 

1,8 liter: Detta alternativ är betydligt större och finns dessutom i en storlek som är ännu större på länken nedan. Det största alternativet är på 2,8 liter och kan koka ris för upp till 12 till 15 personer, men vi nöjde oss med att testa modellen på 1,8 liter som är lite billigare och “bara” kan göra ris för cirka 8 till 10 personer.

Gör bra ris: Även detta är en modell som gör bra ris och kan tillaga alla vanliga typer av ris på ett bra sätt, samt ångkoka kött, fisk och grönsaker. Dessutom i stora mängder. 

Varmhållning: Det kommer såklart varmhållningsfunktion installerat på modellen och den fungerar på samma sätt på vårt topp alternativ. 

Slutsats

Vi tycker att detta är en bra riskokare med ångfunktion, men håller ändå Russell Hobbs lite högre då vi upplever att kvaliteten är högre och den känns mer väldesignad. Men är man i behov av lite större mängder ris vid varje kokning så skulle vi satsa på Bastron då den är prisvärd, gör gott ris och ångkokar bra.

Vi har även testat vanliga ångkokare

Reishunger Riskokare Med Ångfunktion – Ett snyggare alternativ 

Reishunger finns med på de flesta av våra listor vid det här laget då deras lite dyrare modeller är riktigt bra och har många olika funktioner. Detta är deras lite billigare alternativ (om än det dyraste på denna lista) som är väldigt snygg att titta på, kokar gott ris men inte har så mycket extra funktioner utöver riskokning och ångkokning. 

Viktigt att tänka på

Den är lite dyrare: Priset är som alltid en faktor att ha i beaktning när man ska köpa en ny produkt och den är lite dyrare än de andra modellerna på listan, men inte så dyr som många andra alternativ kan vara. 

Den är väldigt snygg: Vi tycker att detta utan tvekan är det snyggaste alternativet av de modellerna som är lite billigare alternativ. Den svarta och blanka färger passar in snyggt i de flesta kök och modellen kan stå framme hela tiden. 

Den har samma funktioner som modellerna ovan: Även detta är en modell där du får varmhållningsfunktion, bra ris och lite tillbehör i form av en slev och ett mått för att mäta upp rätt mängder ris och vatten. 

1,2 liter: Modellen är på 1,2 liter och enligt tillverkaren kan den tillaga upp till 6 portioner ris och för ovanlighetens skull så håller vi med och tycker att det är normala portioner man får vid en kokning. 

Slutsats

Modellen är det snyggaste alternativet på listan, men även det dyraste. När det kommer till hur bra ångkokning eller riset blir så skiljer den sig inte från de andra modellerna på listan. 

Du kanske vill läsa om: Persiska riskokare