Kategorier
Uncategorized

Persisk riskokare – Bäst i test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar till amazon.se. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Vill du tillaga ris på persiskt vis så är en riskokare till väldigt stor hjälp och kan göra mycket av jobbet åt dig. Tyvärr finns det inga riktiga persiska riskokare, men som tur är finns det riskokare som kan tillaga persiskt ris och thadig helt perfekt. Modellen är en av de modeller som alltid hamnar top 2 på våra listor över riskokare och nedan kommer vi att gå igenom modellen noggrant så att du vet vad den har för viktiga funktioner! 

Yum Asia Sakura – Bästa riskokaren för Persiskt ris

Så vi har valt ut Yum Asia Sakura som den bästa persiska riskokaren och det är en modell som inte bara levererar bra persiskt ris, utan den är grym på alla sorters ris och kan även användas till att laga fler olika saker. Nedan kommer vi att gå igenom varför det är den rätta modellen för dig! 

Den lagar grymt ris

Oavsett vilken typ av ris som du tänkt tillaga så gör modellen det med bravur. Och resultatet kommer från flera olika anledningar. Det första är att man kan kan ställa in modellen för olika typer av ris vilket gör att den alltid kokar det perfekt oavsett vilken typ du vill tillaga. Den har även ett system som kallas Fyzzy Logic. Det innebär att kokningen är en process som går i 7 steg, vilket höjer kvaliteten ännu lite högre. Skulle du känna dig lite mer äventyrlig i ditt matlagande så kan den även tillaga soppa, kaksmet, yoghurt och såklart ångkoka grönsaker eller andra tillbehör som man kan tänkas vilja ha till sin måltid. 

Man kan koka mycket ris vid varje kokning 

Här skiner Sakura genom att vara på 1,5 liter vilket gör att man kan koka 8 koppar okokt ris, vilket motsvarar ris till ca 8 personer. Med tanke på alla funktioner och hur mycket ris man kan tillaga så är det en prisvärd modell. 

Hög kvalitet 

Det är inte bara riset som blir väldigt bra, utan hela produkten är väldigt bra och av hög kvalitet. Konstruktionen är robust och LCD-skärmen ger dig all information du kan tänkas behöva. Vill du ställa in modellen gör du det enkelt med knapparna som sitter runt skärmen. Jag älskar färgen som är på bilden, men modellen finns även i en helvit om man skulle föredra det istället. På insidan är modellen av rostfritt stål och grytan som sitter i riskokaren har fått en ninja keramisk coating som håller väldigt hög klass. Detta göra att modellen är lätt och snabb att rengöra efter man använt den, samt att den är väldigt slitstark och kommer att hålla under många år framöver. 

Du kanske vill läsa om: Riskokare 0,5 liter

Självklara funktioner 

För dig som tidigare använt en riskokare så är denna punkten säkert självklar, men om man är ny på området så är det viktigt att känna till. Det är att man som på de flesta finare riskokare idag får timer så att man i förväg kan ställa in när den ska börja koka riset så att det kan vara klart redan när man kommer hem. Samt att man får varmhållningsfunktion vilket innebär att när riset är klart så går modellen över till att hålla riset i perfekt temperatur tills man är redo att äta det.    

Slutsats

Vi tycker att detta är den bästa persiska riskokaren och är modellen som vi rekommenderar! Det finns billigare alternativ men vi tycker inte att de lever upp till att göra persiskt ris så bra som du kan göra med detta alternativ. Dessutom kan du tillaga en lång rad fler olika typer av ris och en del andra saker med. Vi rekommenderar köp! 

Du kanske även är intresserad av: Riskokare – Bäst i test