Kategorier
Riskokare Uncategorized

Koreansk riskokare – Bäst i test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar till amazon.se. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Ris är kanske inte helt otippat en stor del av den Koreanska kulturen både i traditionella rätter och med maten som äts där idag, precis som i största delarna av Asien. Det innebär såklart att riskokare är en mycket populär produkt som finns i de flesta hem i Korea och det är många som undrar vilka modeller som faktiskt används av befolkningen där. Därför gjorde vi denna listan och har tagit fram de två bästa Koreanska riskokarna på marknaden.

Cuckoo CR-0631F – En prisvärd Koreansk Riskokare

Cuckoo Koreansk riskokare

Cuckoo CR-0631F är ett billigare alternativ jämfört med de andra modellerna som hamnar på denna listan, men gör inte misstaget att tro att den inte levererar. Tvärtom tycker vi absolut att detta är det mest köpvärda alternativet om man inte är i behov av en betydligt större riskokare, som du kan hitta längre ner i artikeln. Med det sagt är detta ändå ingen liten modell utan den rymmer över 1 liter vilket motsvarar 6 koppar ris. 

Vad man får

Koreanska riskokare är minst sagt premiumalternativ vilket gör att de är fullpackade med teknik som underlättar livet och gör att riset blir bättre. Nedan listar vi de viktiga sakerna man får med en Cuckoo CR-0631F.

Hög kvalitet: Direkt när man får riskokaren i handen så känner man att det är en modell av hög kvalitet som är tillverkad i robusta material som kommer att vara slitstarka och hålla under lång och frekvent användning. Modellen väger hela 3,6 kg. 

En snabb riskokare: Många riskokare tar god tid på sig att få riset klart, men Cuckoo löser fantastiskt välsmakande ris på 18 minuter vilket är väldigt bra. 

Smidiga kontroller: För att enkelt kunna ställa in riskokaren på det programmet man vill köra på så finns 7 knappar som sitter runt displayen som visar all viktigt information som du kan tänkas behöva veta. Modellen har en del olika inställningar att välja på så vi rekommenderar att läsa igenom bruksanvisningen ordentligt. 

Timer och stay warm: Såklart har en riskokare av denna kalibern timer så du kan förinställa när den ska börja koka riset så det är klart när du kommer hem och stay warm funktion som håller riset i perfekt temperatur om det blir klart innan du är redo att sätta dig vid matbordet. 

Kokar inte bara ris: Precis som en del konkurrenter så kokare inte Cuckoo bara ris utan den kan användas till att laga gröt (perfekt med timern och grönt så det är klart när man vaknar) eller ångkoka grönsaker. 

Slutsats

Cuckoo CR0631-F är en riktig vinnare om man är på jakt efter en Koreansk riskokare och är modellen vi rekommenderar för de flesta. Dels presterar den lika bra som andra betydligt dyrare alternativ men till ett mycket lägre pris. 

Du kanske gillar: Asiatisk Riskokare – Bäst i test

Tiger Riskokare 10 koppar – En stor Koreansk riskokare

Tiger Koreansk Riskokare

Vårt nästa alternativ på listan över Koreanska riskokare kommer från Tiger och detta är en modell som passar för dig som vill ha möjligheten att göra väldigt mycket ris vid varje kokning. Det är faktiskt möjligt att koka upp till hela 10 koppar ris vid varje tillfälle. 

Vad man får

Detta alternativet är inte riktigt lika högteknologisk som vårt första alternativ men det är en väldigt bra riskokare. Nedan lyfter vi fram de viktiga sakerna. 

Hög kvalitet: Det har verkligen inte sparats in på kvaliteten när det kommer till Tiger riskokare och det märks inte bara när vi testar den utan även bland recensioner från kunder köpt den. Bland de 5 första recensionerna finns det en kund som använt den i 12 år och en som haft sin i över 20 år och Tiger riskokare funkar lika bra fortfarande. Om inte det är ett bra betyg så vet vi faktiskt inte vad som är det. 

Varmhållningsfunktion: Precis som de flesta modeller så har den såklart varmhållningsfunktion, det som gör att Tiger sticker ut lite är att den kan hålla riset i perfekt temperatur i upp till hela 12 timmar vilket verkligen är länge för en riskokare. 

Non stick behandling: Insidan av riskokaren är behandlad med så kallad non-stick behandling vilket gör att riset inte riskerar att koka eller klibba fast i själva kastrullen, inte heller när man kör varmhållningsfunktionen under lång tid.  

Gott ris: Trots att detta är en stor riskokare så levererar den gott och jämt kokat ris. Det är inte alltid så med de större riskokarna på marknaden. 

Slutsats

Vill man ha en riskokare som passar för stora familjer så tycker vi att Tiger är ett kanonval. Den har inte lika mycket funktioner som Cuckcoo men väger upp det genom storlek och extremt hög och långvarig kvalitet. 

Fördelarna med en Koreansk riskokare

Fördelarna med att köpa en riskokare som är för den Koreanska marknaden är att man kommer få en modell som är av väldigt hög kvalitet och som gör väldigt bra ris. Anledningen är såklart att den Koreanska befolkningen ställer höga krav på riset då det är en så pass viktigt del av deras matkultur och det äts flitigt i väldigt många olika rätter. Det gör att modellerna ofta är väldigt väl designade för att hålla länge trots frekvent användning, ha funktioner för att göra olika sorters ris väldigt bra men kommer ofta därav att vara lite dyrare än de modeller man oftare ser i Sverige. 

Du kanske även vill läsa om: Cuisinart Riskokare